Antifagrupp tar på sig ansvaret för överfallet på AfD-politiker

Av | 10 januari, 2019

En tysk Antifagrupp har publicerat ett inlägg – som man i ett senare skede raderade – på ett vänsterextremt diskussionsforum, där man tar på sig ansvaret för måndagens överfall på AfD-politikern Frank Magnitz.

newsgram | Nynäshamn 10 januari 2019

I ett raderat inlägg på en populär vänsterextrem sajt har en Antifagrupp tagit på sig ansvaret för måndagens överfall på AfD-parlamentarikern Frank Magnitz i Bremen, uppger the Gateway Pundit. Attentatet handlar om att Antifasympatisörerna ville befria Magnitz från hans ”fascistiska” idéer.

Trots att inlägget raderades har det varit möjligt att återskapa det genom webbarkiv som sparar allt som publiceras på internet.

The Anti-Fascist Spring Bremen announces that we wanted to free AfD politician F. Magnitz from his fascist ideas on Monday around 6 pm local time. Magnitz, who maintains good contacts to the far-right and fascist scene and often makes racist utterances, may not make a foothold in Bremen or elsewhere and must be silenced like any other Nazi. We do not tolerate Nazi scum in our area! The Anti-Fascist Spring is comung! Get ready!

Den antifascistiska våren Bremen – Indymedia 9 januari 2018

En grupp som kallar sig för ”Den antifascistiska våren Bremen” hävdar i ett inlägg på den vänsterextrema sajten Indymedia att de ligger bakom den brutala misshandeln av Frank Magnitz, där han skadades allvarligt i måndags. Enligt the Gateway Pundit är det oklart varför inlägget raderades. Eftersom inlägget och Antifagruppen är anonyma så är det svårt att verifiera äktheten. Men för mindre än en vecka sedan uppmanade Antifagruppen i Bremen till våld på deras Facebook-sida.

 

Överfallet inträffade tre dagar efter det att en AfD-partilokal blivit utsatt för ett bombattentat. I den attacken har tre personer arresterats, men polisen har ännu inte offentliggjort deras identitet. Enligt Alternative für Deutschland (AfD) har antalet våldsamma attentat ökat dramatiskt, från 4 kriminella attacker 2014 till 699 kriminella attacker 2017.

Medan tysk mainstream media och politiker redan har kommit över den första chocken och börjat skylla allt på offret, och säger att AfD överdriver händelsen, gör deras Antifavänner klart för alla att deras mål är att tysta demokratisk opposition genom våld, säger Petr Bystron, tjeckiskfödd AfD-parlamentariker i Bundestag, till the Gateway Pundit.

Kriminaltekniker undersöker brottsplatsen där tre maskerade personer överföll AfD-parlamentarikern Frank Magnitz i måndags. Foto: Fabian Bimmer/Reuters

 

Petr Bystron berättar att hans partivänner i AfD för närvarande lever i skräck i Tyskland på grund av det politiska våldet som trappas upp allt mer mot dem. Inte minst ser han media som medbrottslingar. I Sverige är det likadant. Nu försöker exempelvis Aftonbladet och GP plantera ett narrativ hos den svenska allmänheten som går ut på att ”övervakningsbilder visar att skadorna uppstod när han föll omkull.” Underförstått att om Magnitz inte hade fallit omkull så hade han klarat sig undan oskadd från överfallet.

I Sverige har traditionell media haft en bristfällig nyhetsrapportering om den fruktansvärda händelsen i Bremen – medan samtliga svenska nyhetssajter inom alternativ media har rapporterat om måndagens överfall på den 66-årige AfD-politikern Frank Magnitz.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar