Berlusconi gör politisk comeback – kandiderar till EU-parlamentet

Av | 18 januari, 2019

Den tidigare italienska premiärministern och affärsmannen Silvio Berlusconi tillkännager nu att han kandiderar till EU-parlamentet i maj –  på plats i Bryssel vill Berlusconi få européer att förstå att västerländska värderingar riskerar att gå förlorade.

newsgram | Nynäshamn 18 januari 2019

Den tidigare italienska premiärministern Silvio Berlusconi meddelade på torsdagen att han kommer kandidera till EU-parlamentet i maj, uppger Politico. Berlusconi, 82, tillkännagav kandidaturen på Sardinien – vilket är den första anhalten på hans kampanjturné.

I min underbara ålder, har jag bestämt mig för att ansvarsfullt resa till Europa där det inte finns någon djup tanke om världen, sa Silvio Berlusconi enligt den italienska nyhetsbyrån ANSA.

Han tillägger.

Med min kunskap, min erfarenhet och min förmåga att övertyga, kan jag spela en viktig roll och få de europeiska medborgarna att förstå att vi riskerar att gå bort från västerländska värderingar.

Blir EU-valet Silvio Berlusconis återkomst till världspolitiken? Foto: AP/Luca Bruno

 

Nyheten togs emot väl av Europaparlamentets talman Antonio Tajani – medlem i Berlusconis högerparti Forza Italia – som inte kunde låta bli att skicka iväg en lyckönskning på Twitter.

Utmärkta nyheter om Berlusconis kandidatur till EU-parlamentet! Jag var säker på att han skulle ställa upp igen för att försvara medborgarnas frihet och rätt till att få arbete och inte trakasseras av onödiga skatter!

Antonio Tajani, Europaparlamentets talman – Twitter 17 januari 2019

 

 

En italiensk domstol upphävde i maj förra året ett förbud för Berlusconi att inneha offentliga ämbeten under två år. Han fick ett 4-årigt fängelsestraff för skattebedrägerier i 2013, men han har inte avtjänat någon tid i fängelse.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar