Blodigt terrordåd i Paris London och Rom nästa?

Av | 19 november, 2017

Islamistiska terrorgruppen IS tar på sig terrordåden i Paris och på Twitter pekar IS-anhängare ut London och Rom som nästa huvudmål för nya terrorattentat i Europa.

Fredagen 13 november genomfördes ett av de allra värsta islamistiska terrorattentaten i Europa. I Frankrikes huvudstad mördades 127 människor och minst 80 skadades allvarligt av jihadister tillhörande den fruktade islamistiska terrororganisationen Islamiska Staten, IS. På Twitter har terrorattentatet i Paris utlöst en glädjestorm bland anhängare till IS. Under natten spred sig hashtaggen #ParisISBurning och den arabiska motsvarigheten #_bland militanta muslimer. En del tweets innehåller bilder från platser där terrorattentatet har ägt rum medan andra förutspår att nästa blodiga islamistiska terrorattentat kan komma att äga rum i London eller Rom.

Under lördagen tvingades Frankrikes president François Hollande erkänna att IS ligger bakom terrorattentatet i Paris. Den franske presidenten har utlyst tre dagars landssorg samtidigt som det råder militärt undantagstillstånd i Frankrike. Under fredagskvällen genomfördes sju koordinerade terrorattentat i den franska huvudstaden. Utanför nationalarenan Stade de France utlöste en självmordsbombare sitt bombbälte och president François Hollande tvingades därför att fly hals över huvud därifrån, mitt under den pågående fotbollslandskampen mellan Frankrike och Tyskland.

Ett 100-tal människor togs som gisslan i konserthuset Bataclan  och människor flydde för sina liv. En videofilm visar hur människor hänger i klasar utanför fönstren i hopp om att undkomma kulregnet inne i byggnaden. En förtvivlad man hörs ropa förgäves efter sin vän Oscar medan två personer släpar på två livlösa kroppar. Franska myndigheter uppger att 118 personer miste livet i terrorattentatet som ägde rum i Bataclan. På lördagsmorgonen har en islamist påträffats död med ett syriskt pass sedan hösten 2013 ger svenska Migrationsverket permanent uppehållstillstånd, PUT, till alla som påstår sig komma från Syrien.

Obekräftade uppgifter hävdar att en svensk kvinna har dödats och en annan svensk kvinna skadats under gårdagens terrorattentat i Paris.

Av Carl Gram

Artikeln publicerades ursprungligen av Dispatch International 14 november, 2015.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar