Borgmästarens välkomstgest – en gigantisk ”baby-Trump” över London

Av | 6 juli, 2018

Nu ger Londons borgmästare Sadiq Khan tillstånd till att en jättelik ”baby-Trump”  får sväva över staden när president Donald Trump kommer på besök. EU-parlamentarikern Nigel Farage skräder inte på orden – han menar att detta är ”den största förolämpningen av en sittande amerikansk president någonsin”.

(newsgramNynäshamn 6 juli 2018)

Brittiska aktivister på vänsterkanten har haft fullt upp med att  hitta på lustiga upptåg när USAs president besöker landet nästa vecka. Nu ger Londons borgmästare Sadiq Khan, Labour Party, tillstånd till att en jättelik ballong får sväva över Storbritanniens huvudstad när president Donald Trump kommer på besök nästa fredag. Luftballongen är en satirliknande karikatyr av den amerikanske presidenten. Han avbildas som en liten bebis. Många uppfattar aktivisternas upptåg som barnsliga.

Luftballongen som är tänkt att sväva ovanför parlamentstorget när president Donald Trump kommer på besök till Storbritannien. Foto: ANDREW AITCHISON/BBC

EU-parlamentarikern Nigel Farage – mest känd som hyllad kampanjledare för #Brexit och tillika god vän med president Donald Trump – protesterar mot extremisternas bisarra spektakel. Han menar att detta är ”den största förolämpningen av en sittande amerikansk president någonsin”.

En match mellan globalister och nationalister

Aktivisterna tillhör en grupp i Storbritannien som vill förhindra landets utträde ur den Europeiska Unionen, EU. Nigel Farage – liksom president Donald Trump – tillhör en växande nationalistisk rörelse som sveper fram i hela västvärlden. Inför den amerikanske presidentens arbetsbesök har aktivisterna samlat ihop närmare 18 000 GBP till en sex meter hög helium-figur som dom menar reflekterar Donald Trumps persona som ”en arg bebis med ett skört ego och små händer”. En av aktivisterna förklarar hela idén med jippot.

(Mr Trump) verkar verkligen hata när folk gör honom till åtlöje. Så när han besöker Storbritannien på fredag, vill vi vara säkra på att han förstår att hela Storbritannien ser ner på honom  och skrattar åt honom, sa Leo Murray, som har lett insamlingen, till brittisk public service, BBC.

Han fortsätter.

Det är därför som några av oss har donerat bidrag för att samla ihop tillräckligt mycket pengar till en sex meter hög farkost gjord av ett professionellt ballongföretag, som ska sväva på himlen över parlamentstorget under Trumps besök.

Till en början var borgmästarens kansli inte alls förtjusta i upptåget – men efter en övertalningskampanj där 10 000 personer skrev på en namnlista gick borgmästaren Sadiq Khan med på det hela. I sociala medier menar kritiker att vuxensamhället har lämnat walk-over till barnen.

USAs president Donald Trump kommer på ett endagarsbesök i Storbritannien nästa fredag – den 13 juli. Detta som del av en arbetsresa. Under vistelsen i London kommer han att bland annat att träffa den brittiska monarken, Drottning Elizabeth II.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar