Bråk på hotell i Glasgow – sex personer vårdas på sjukhus

Av | 26 juni, 2020

Sex personer vårdas på sjukhus efter en knivattack på ett hotell i Glasgow på fredagen. En av de skadade är en polis – en misstänkt gärningsman sköts till döds av polis på plats.

newsgram | Nynäshamn den 26 juni 2020

| KNIVATTACK | Flera personer och en polis skadades i ett knivdåd på ett hotell i Glasgow på fredagen. En misstänkt gärningsperson dödades av polis på plats, uppger Sky News. Sex personer vårdas nu på sjukhus, inklusive en 42-årig polis som knivskadades. Hans tillstånd är kritiskt, men stabilt. De som skadades i knivattacken är i åldrarna 17, 18, 20, 38 och 53 år.

Tungt beväpnade poliser på väg in till hotellet. Foto: GETTY IMAGES

 

Den misstänkte gärningsmannen var en asylsökande från Sudan. Knivmannen var missnöjd med maten som serverades på hotellet under coronakrisen. Han hade varit hotfull mot de andra flyktingarna och klagat över att han var väldigt hungrig de senaste dagarna efter att ha förflyttats till hotellet uppger en aktivist till the Telegraph.

 

Asylsökande och flyktingar har bott på hotellet de senaste månaderna på grund av coronakrisen, enligt Sky News. De har förflyttats från det boende de var på till hotell som Park Inn där knivattacken ägde rum.

Jag pratade med någon inne på hotellet och han sa att han låg och sov, det var runt 10 till 13-tiden, och han hörde skrik, män som skrek och kvinnor som skrek, han bodde på tredje våningen, säger James Matthews, Sky News korrespondent i Skottland.

Han fortsätter.

Han sa att han gick till receptionen via hissen och hissen var täckt av blod. Han gick ut i huvudområdet och såg en manlig receptionist som hade skadats.

Tungt beväpnade poliser spärrade av West George Street efter knivattacken. Ögonvittnen uppger att de sett folk komma ut från hotellet blodiga.

 

Tidigare under fredagen har det förekommit uppgifter om att upp till tre personer avlidit av sina skador, men polisen har ännu inte bekräftat några dödsfall. Enligt polisen i Skottland behandlas incidenten inte som terrorism.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar