Filmproducenten Steve Bing död

Av | 24 juni, 2020

Hollywoodkändisen och filmproducenten Steve Bing hittades död på måndagen. Han var en anhängare till Demokraterna och donerade miljontals dollar till Clinton Foundation.

newsgram | Nynäshamn den 24 juni 2020

| HOLLYWOOD | Filmproducenten och filantropen Steve Bing, 55, hittades död på måndagen. Han hoppade ut från 27:e våningen i en skyskrapa i i Los Angeles, skriver Daily Mail. Enligt källor till TMZ har Bing varit deprimerad på grund av isolering under coronakrisen – men det är oklart om det har någonting att göra med hans självmord. En talesperson för Los Angeles-polisen uppger att man fått in ett samtal runt 13-tiden gällande en man som dött i ett bostadsområde vid Santa Monica Boulevard i Century City.

Det är den enda information vi har för närvarande, sade Gissele Espinoza vid Los Angeles-polisen.

Steve Bing skrev manuset till Kangaroo Jack (2003) och investerade 80 miljoner dollar i den animerade filmen The Polar Express (2004) och var inblandad i flera andra film- och musikprojekt. Men han skänkte också stora belopp till Demokraterna och ingick i Bill Clintons umgängeskrets.

Bill Clinton och Steve Bing. Foto: Getty Images

 

Bing började studera vid Stanford University men hoppade av studierna efter ett år som 18-åring när han ärvde en förmögenhet på 600 miljoner dollar för att ägna sig åt filmskapande i Hollywood. När nyheten om Bings självmord blev känd skrev Clinton på Twitter.
”Jag tyckte om Steve Bing väldigt mycket. Han hade ett stort hjärta och var beredd att göra vad som helst för de människor och frågor han trodde på. Jag kommer sakna honom och hans entusiasm mer än vad jag kan uttrycka, och jag hoppas att han äntligen har hittat frid”.

Han donerade 8,2 miljoner dollar till Demokraterna i 2002. Några demokrater som han skänkte pengar till är Hillary Clinton, Al Gore och Nancy Pelosi. Dessutom donerade han minst 10 miljoner dollar till Clinton Foundation i 2008, enligt stiftelsens skattedeklaration.

Steve Bing efterlämnar en son och en dotter.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar