Britney Spears advokat föreslår att förmyndarskapet avslutas i höst

Av | 23 september, 2021

Britney Spears advokat lämnade på onsdagen in dokument till en domstol i Los Angeles där han föreslår att det förmyndarskap som kontrollerar hennes liv och ekonomi avslutas till hösten.

newsgram | Nynäshamn den 23 september 2021

| KULTUR | Britney Spears advokat bad på onsdagen formellt en domare i Los Angeles att det 13-åriga förmyndarskap som kontrollerar hennes liv och ekonomi avslutas i höst, rapporterar Reuters. Enligt dokument från domstolen har Spears advokat Mathew Rosengart föreslagit att sångerskans pappa, Jamie Spears, ska bli borttagen som förmyndare senaste den 29 september och att en tillfällig ersättare utses för att avveckla förmyndarskapet.

Spears kommer att söka att en tillfällig, kortsiktig förmyndare utses för att ersätta herr Spears tills dess att förmyndarskapet helt och oundvikligen avslutas i höst, står det i dokumenten.

Den världsberömda sångerskan Britney Spears begärde i början av sommaren att förmyndarskapet skulle avslutas. Jamie Spears har tidigare uttalat att han har agerat i dotterns bästa intressen, och har tackat nej till att sluta som förmyndare omedelbart, men sa i domstol att han har en plan för att kliva åt sidan. I dokument från den 7 september framgår det att han sa att om Britney Spears ”vill säga upp förmyndarskapet och tror att hon kan hantera sitt liv, tror herr Spears att hon borde få den chansen.”

Britney Spears-fans har stöttat sångerskans kamp för att bli fri från förmyndarskapet. Här är några fans som demonstrerar utanför domstol i Los Angeles i mars 2021. Foto: Chris Pizzello

Enligt de nya dokumenten som kommit Fox News tillhanda på onsdagen, förklarar Spears advokat Mathew Rosengart, att han ställer sig på pappan Jamie Spears sida i frågan om att förmyndarskapet bör avslutas omedelbart. Rosengart är så pass överens att han föreslår att det mer än ett årtionde långa avtalet för att kontrollera Britney Spears liv och ekonomi kan upphöra i höst utan att Britney Spears behöver genomgå ytterligare prövningar av något slag för att se om hon kan klara av sitt liv och ekonomi utan någon annans inblandning.

Om Spears vill säga upp förmyndarskapet och tror att hon kan hantera sitt eget liv, tror Spears att hon bör få den chansen, skriver Rosengart i dokumenten.

Britney Spears, 39, blev känd när hon medverkade i ”The Mickey Mouse Club” tillsammans med bland andra Christina Aguilera och Justin Timberlake, skriver SVT. Hennes stora genombrott kom med klassikern ”… Baby one more time” som är skriven av svensken Max Martin. Hon har en så pass imponerande samling välkända hits att det knappt låter sig göra att nämna dem alla. I samband med att plattan ”Blackout” skulle släppas hösten 2007 var Britney Spears liv turbulent. En tid efter att hon blivit förd till sjukhus i all hast omyndigförklarades sångerskan – Jamie Spears klev in i början av 2008 och tog över kontrollen över dotterns liv och ekonomi via det förmyndarskap som nu avhandlas i domstol.

Förutom fansen har Britney Spears fått stöd från kollegor som Christina Aguilera, Drew Barrymore, Paris Hilton och Dolly Parton. De har en hel del kloka saker att säga som kan sammanfattas i att de alla önskar henne allt gott.

 

I juni vittnade Britney Spears i domstol och sa att hennes pappa var kontrollerande och att hon ville komma ut ur förmyndarskapet, men ingen tidshorisont begärdes. I domstolen berättade sångerskan bland annat att hon inte får ta bort hennes preventivmedel eller gifta sig. Enligt Reuters är nästa offentliga utfrågning i ärendet planerad att äga rum den 29 september.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar