Johnny Depp: ”Ingen går säker för cancelkulturen”

Av | 24 september, 2021

Skådespelaren Johnny Depp kritiserade cancelkulturen i samband med att han tog emot ett hederspris vid filmfestivalen i San Sebastian i veckan. Han varnade deltagarna för vad som kan hända och sa att ”ingen går säker”.

newsgram | Nynäshamn den 24 september 2021

| KULTUR | Skådespelaren Johnny Depp kritiserade den vänsterorienterades cancelkulturen som är allmänt utbredd inom media- och underhållningsbranschen på onsdagen, skriver Big League Politics. Han varnade deltagarna vid spanska filmfestivalen i San Sebastian att de kan drabbas av orättvist förtal som möjliggörs av en korrumperad mainstream media (MSM).

Det har gått så långt nu att jag kan lova er att ingen går säker. Inte en enda av er. Ingen som går ut genom den dörren, sade Johnny Depp.

Johnny Depp tar emot Donostiapriset vid spanska filmfestivalen i San Sebastian. Foto: Javi Julio/Anadolu Agency via Getty Images

Skådespelaren var på plats för att ta emot Donostiapriset för sina bidrag till filmhistorien – under presskonferensen kunde han inte låta bli att ta upp cancelkulturen.

Den kan ses som en händelse i historien som varade så länge den varade, denna cancelkultur, denna omedelbara brådska att döma grundat på vad som i huvudsak är förorenad luft.

Under 1990-talet var Johnny Depp, 58, en av de populäraste skådespelarna i Hollywood, men senare har han varit måltavla för ett försök till cancelkultur när exfrun Amber Heard anklagade honom för våld och övergrepp i hemmet. Inspelningar som läckte ut till allmänheten 2020 visade dock att Amber Heard varit våldsam mot Johnny Depp.

Ingen går säker så länge som någon är beredd att yppa en mening, det behövs bara en enda mening och mattan dras undan under ens fötter. Det är inte bara jag som har råkat ut för det här, det har hänt många andra. Kvinnor, män. Barn har drabbats av olika typer av obehagligheter. Tyvärr vid en viss tidpunkt börjar de tro att det är normalt, eller att det beror på dem, när det inte är på det viset, sade Johnny Depp.

Under pressträffen sade Johnny Depp bland annat att Hollywood inte är lika stort längre som under hans glansdagar som skådespelare. Han är mest känd för huvudrollen Kapten Jack Sparrow i filmserien ”Pirates of the Caribbean”.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar