Elev misstänks ha våldtagit en skolkamrat på gymnasieskola

Av | 19 september, 2018

En elev misstänks ha våldtagit en skolkamrat på en gymnasieskola i Västsverige under förra veckan. Detta är den andra misstänkta våldtäkten på en gymnasieskola på kort tid – i fredags misstänks en lärare ha blivit våldtagen av en 19-årig elev på en gymnasieskola i Nässjö i Småland.

newsgram | Nynäshamn 19 september 2018

Under onsdagen blev det känt att en elev misstänks ha våldtagit en skolkamrat på en gymnasieskola i Västsverige uppger GT. Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum under förra veckan. Enligt verksamhetschefen är både offret och gärningsmannen elever på gymnasieskolan. De ska ha känt varandra sedan tidigare. Våldtäkten ska ägt rum på skolan efter skoldagens slut.

Både tjejen och killen togs om hand av skolpersonal i väntan på att polisen kom till skolan. Killen greps av polis, men släpptes senare samma kväll, sa skolans verksamhetschef till GT.

Flickan är nu tillbaka på gymnasieskolan – medan misstänkte gärningsmannen är avstängd tills vidare. Enligt uppgifter till tabloiden Aftonbladet ska den misstänkta våldtäkten ha ägt rum på en av gymnasieskolans toaletter. Detta är den andra misstänkta våldtäkten på en svensk skola på kort tid.

Förra veckan ska två misstänkta våldtäkter ha ägt rum på gymnasieskolor i Småland och Västsverige. Genrebild/Foto: TT

Förra veckan ska ytterligare en misstänkt våldtäkt ha ägt rum på en gymnasieskola – denna gång i en annan del av landet. I fredags ska en lärare nämligen ha blivit våldtagen av en 19-årig elev på en gymnasieskola i Småland. Polisen fick kännedom om händelsen under måndagen. På tisdagseftermiddagen bekräftade man att våldtäkten ägt rum på en gymnasieskola i Jönköpings län.

Det är ett känsligt ärende men vi går snart ut med information. Det är åklagare som leder ärendet och eftersom det är åtkomstskyddad kan jag inte se några detaljer, sa Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst, till Jnytt.

På onsdagseftermiddagen begärde åklagaren i Eksjö tingsrätt 19-åringen häktad misstänkt för våldtäkt. Enligt häktningsframställan är den misstänkte gärningsmannen född -99, statslös och har tolkbehov på arabiska. Åklagaren misstänker att det kan finnas risk för att mannen kan undanröja bevis – eller på annat sätt försvåra utredningen. Åklagaren menar att det kan finnas risk för att mannen avviker. Dessutom handlar det om ett brott som ger minst två års fängelse – åklagaren hävdar att det inte finns några skäl att inte begära mannen häktad.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar