Elin Nordegren vill ha 49,5 miljoner USD för lyxhuset i Palm Beach

Av | 22 mars, 2018

Golfstjärnan Tiger Woods ex-fru Elin Nordegren säljer nu hennes fashionabla hem i Florida – en husaffär som fått rubriker i hela världen.

[newsgramNynäshamn 22 mars 2018]

Svenskan Elin Nordegren, 38 år, är redo att flytta från det lyxiga hemmet i North Palm Beach, i Florida, USA. Den svenska modellens skilsmässa från golfstjärnan Tiger Woods blev klar 2010 – då fick hon uppemot 100 miljoner USD som plåster på såren skriver Observer Daily.

Ex-paret Tiger Woods och Elin Nordegren innan det blev känt att han var en notorisk vänsterprasslare. Foto: BULLS

Ett år senare betalade Elin Nordegren 12,25 miljoner USD för egendomen och började med att jämna allt längs marken – eftersom Florida ofta drabbas av återkommande orkaner. Efter det att den svenska modellen konsulterat en arkitekt och en byggnadsingenjör kom hon fram till att det bästa var att riva allt och bygga någonting helt nytt. Ombyggnationen blev klar 2014.

Modellen har kostat på sig all slags lyx som går att köpa för pengar i världen. Allra mest iögonfallande är den tre våningar höga kristallkronan i finaste Swarovskikristall i trapphuset. Där hänger den från taket hela vägen ner till första våningen.

En tre våningar hög kristallkrona hänger i Elin Nordegrens påkostade hem. Foto: Sotheby’s International Reality

Den svenska modellen berättade för magasinet People i 2014 att hon och ex-maken Tiger Woods kommer bra överens. Trots hans sexaffärer med andra kvinnor som slutade med skilsmässa. De delar nu vårdnaden om parets två barn. Elin Nordegren blev klar med studierna i psykologi i 2014. Hon fick då en fil. kandidat-examen – uppgifter gör gällande att Tiger Woods ex-fru kommer påbörja ett Mastersprogram i maj.

Elin Nordegren är dotter till den socialdemokratiska politikern Barbro Holmgren och journalisten Thomas Nordegren.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar