Våldsamt torgmöte i Uddevalla – invandrargäng attackerade AfS-riksdagskandidater

Av | 30 augusti, 2018

Anti-etablissemangspartiet Alternativ för Sverige genomförde ett torgmöte i Uddevalla under torsdagseftermiddagen. Sammankomsten urartade till tumult och slagsmål  – riksdagskandidaterna Per Sefastsson och Markus Jonsson misshandlades med knytnävsslag.

newsgram | Nynäshamn 30 augusti 2018

När det nybildade partiet Alternativ för Sverige, AfS, höll torgmöte i Uddevalla urartade allting till sist till regelrätt slagsmål mellan några av partiets riksdagskandidater och hetlevrade invandrare.

Partiets allt mer populära budskap om ”återvandring” går hem hos många. Men inte alla.

Under torgmötet i Uddevalla var stämningen hätsk och fientlig under större delen av sammankomsten – på slutet av det tumultartade torgmötet urartar allting till regelrätt slagsmål. Lokaltidningen Bohusläningen uppger att riksdagskandidaten Markus Jonsson fick ett knytnävsslag i ansiktet.

Jag fick en smäll. Det var inte så farligt, men polisen gör så gott det kan, sa han till Bohusläningen.

Men Per Sefastsson råkade också illa ut.

En invandrarkille attackerade mig. Jag gav honom en höger tillbaka. Efter det grep polisen honom och tryckte ned honom, det låg kanske fyra poliser på den här killen, sa Per Sefastsson till Fria Tider.

AfS-riksdagskandidat Per Sefastsson misshandlades av mötesdeltagare vid torgmöte i Uddevalla. Foto: AfS/© YouTube

Polisen eskorterade AfS bort från platsen. Men polisen lyckades inte förhindra ett aggressivt invandrargäng från att gå vid sidan av AfS-turnébil och slå upprepade gånger på fordonet. När AfS-medlemmarna kommit ut från gågatan kunde de börja köra litet fortare och skildes åt från polisen. Men invandrargänget fortsatte att förfölja AfS-bilen till fots.

Vid ett rödljus hann de ikapp bilen som AfS färdades i.

När vi skulle köra därifrån fastnade vi i bilkö. Då kom invandrargänget ikapp, jag skulle tro att det var 10-20 personer. De började sparka och slå på bilen, rycka i dörrar och spotta, sa Per Sefastsson till tidningen Fria Tider.

Han fortsätter.

Efter ett tag kom polisen till platsen och invandrarna avbröt angreppet. Samtidigt släppte kön och vi kunde köra vidare

Per Sefastsson riktar skarp kritik mot polisen i Uddevalla.

Polisen var inte förberedda på hur mycket kravaller det skulle bli. Det kändes inte som om de hade kontroll på läget någon gång, sa han.

Enligt Sveriges Radios reporter på plats i Uddevalla ska det också ha kastats föremål mot en polisbil. På polisens hemsida uppger man att två personer har omhändertagits för ordningsstörning. En av dem är misstänkt för ringa misshandel.

Gustav Kasselstrand, partiledare för AfS, undkom oskadd från tumultet under dagens torgmöte i Uddevalla.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar