Empire-skådespelaren ville ha löneförhöjning – iscensatte överfall av MAGA-anhängare

Av | 21 februari, 2019

I slutet av januari påstod den kände Empire-skådespelaren Jussie Smollett att han hade blivit överfallen av två maskerade män. Nu har skådespelaren arresterats av Chicagopolisen och anklagas för att ha iscensatt hatbrott eftersom han var missnöjd med sin lön.

newsgram | Nynäshamn 21 februari 2019

Efterspelet till det påstådda överfallet på Jussie Smollett för tre veckor sedan fick en dramatisk vändning när den kände Empire-skådespelaren arresterades av Chicagopolisen tidigare på torsdagen. Senare samma dag gick Chicagopolisen ut på en presskonferens och anklagade Smollett för att ha iscensatt två uppdiktade hatbrott mot honom själv, rapporterar Fox News. I det ena fallet rör det sig om ett fejkat överfall och i det andra om ett hotbrev – allt ska handla om att Empire-skådespelaren var missnöjd med sin lön och ville få löneförhöjning.

Skådespelaren Jussie Smollett, 36, arresterades av Chicagopolisen på torsdagen. Foto: Chicago Police Department

 

Enligt Chicagopolisen Eddie Johnson arrangerade Smollett ett ”falskt överfall” för att kunna dra fördel av det som han kallar för ”rasismens smärta och ilska för att gynna sin egen karriär.” Johnson fortsatte och sa att Jussie Smollett också ska ha gjort sig skyldig till att ha skickat ett rasistiskt och homofobiskt hotbrev till sig själv på Fox-studion han arbetar på innan överfallet ägde rum eftersom han var missnöjd med sin lön. Polismannen vände sig till journalisterna på presskonferensen.

Jag står här och ställer mig frågan ”varför.” Varför skulle någon, särskilt en afroamerikansk man, använda symbolismen förknippad med en snara för att komma med falska anklagelser? Hur kan någon se på det hat och lidande som är förknippat med den symbolen? Hur kan någon som har blivit omfamnad av staden Chicago vända sig om och slå alla i den här staden genom den här falska anklagelsen? Falska polisanmälningar orsakar riktig skada, sa Chicagopolisen Eddie Johnson.

 

I slutet av januari berättade Smollett för polisen att han hade blivit överfallen av två maskerade män när han kom gåendes sent på natten från ett Subway Sandwich-matställe. Skådespelaren, som är svart och homosexuell, sa att två män slagit honom, kommit med nedsättande kommentarer och ropat ”det här är MAGA-land” – en direkt referens till president Donald Trumps kampanjslogan från 2016 ”Make America Great Again” innan de maskerade männen flydde från platsen.

I efterhand har det framkommit uppgifter om att det rör sig om två bröder från Nigeria varav den ena brodern kände Jussie Smollett sedan tidigare. Dessutom ska skådespelaren ha betalat bröderna för överfallet och repeterat med bröderna några dagar innan. Efter överfallet reste bröderna iväg till Nigeria och häktades när dom kom tillbaka till Chicago. Bröderna erkände snabbt för polisen att allt var riggat av den kände Empire-skådespelaren.

 

I onsdags, efter tre veckors misstankar, anklagades Jussie Smollett för att ha gjort en falsk polisanmälan. Tidigt på torsdagen arresterades den kände skådespelaren av Chicagopolisen – om han döms väntar tre års fängelse.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar