Två personer omkom efter en frontalkrock mellan hästtransport och personbil

Av | 10 oktober, 2020

En kvinna i 45-årsåldern och en 20-årig man omkom vid en frontalkollision vid 07.30-tiden på lördagsmorgonen i Håbo kommun. En ung kvinna fördes med ambulanshelikopter till sjukhus för vård.

newsgramNynäshamn den 10 oktober 2020

| TRAFIKOLYCKA | Vid 07.30-tiden på lördagsmorgonen kolliderade en personbil och en hästtransport på landsväg 263 i korsningen Vretvägen-Sigtunavägen en mil söder om Skoklosters slott. En kvinna i 45-årsåldern och en 20-årig man omkom vid krocken.

Ett av fordonen har kommit över på fel sida av vägen, men det är något vi får utreda, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Polisregion Mitt till Expressen.

En kvinna i 45-årsåldern och en 20-årig man omkom vid en frontalkrock i Håbo kommun. Foto: Stefan Reinerdahl/rosahelikopter

 

En kvinna i 20-årsåldern, som är släkt med den omkomna kvinnan, fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Den återkoppling vi har fått är att hon är lindrigt skadad, säger Daniel Wikdahl på lördagseftermiddagen, till SVT.

Under räddningarbetet på morgonen har det varit totalstopp i trafiken

Vi har periodvis kunnat öppna körfälten. Båda fordonen ska bärgas och tas i beslag för en teknisk undersökning, säger Daniel Wikdahl, till Aftonbladet.

En häst som färdades i hästtransporten klarade sig bra. Hästen togs till ett stall i närheten efter att en veterinär tittat till den.

Hästen har klarat sig bra. En veterinär har varit där och tittat till den, säger Jonas Fröjmark, ledningsoperatör på räddningstjänsten Mitt, till Aftonbladet.

Polisen kommer skriva en anmälan om grovt vållande till annans död. Enligt uppgift ska personbilen som mannen i 20-årsåldern körde ha setts bli framförd i mycket hög hastighet strax före kollisionen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar