FBI har arresterat Ghislaine Maxwell

Av | 2 juli, 2020

Jetset-kvinnan Ghislaine Maxwell greps av FBI på torsdagen. Hon anklagas för att ha spelat en viktig roll i ex-pojkvännen Jeffrey Epsteins sex trafficking-ring där minderåriga flickor ska ha utnyttjats sexuellt av rika och mäktiga i västvärlden.

newsgram | Nynäshamn den 2 juli 2020

| KABBALEN | Ghislaine Maxwell har arresterats av FBI. Hon greps i staden Bedford i den amerikanska delstaten New Hampshire runt 08.30-tiden (lokal tid, reds. anm.) och väntas ställas inför domare senare på torsdagen, uppger NBC News källor. Talespersoner för den federala polisen FBI och åklagarmyndigheten på Manhattan har avböjt att ge någon kommentar.

Mossad-agenter? Ghislaine Maxwell tillsammans med ex-pojkvännen Jeffrey Epstein på en fest. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images

 

Ghislaine Maxwell anklagas för att ha varit hallick i ex-pojkvännen Jeffrey Epsteins pedofila nätverk. Hennes roll ska ha varit att förse mäktiga och rika med tonårsflickor. Några kvinnor uppger att den 58-åriga societetskvinnan också har utnyttjat dem sexuellt när de var minderåriga. En av dessa är den 36-åriga Virginia Roberts Giuffre som har anklagat Jeffrey Epstein för att ha hållit henne som ”sexslav” när hon var tonåring.

USAs justitieminister William Barr sparkade New York-åklagaren Geoffrey Berman för drygt två veckor sedan. Han höll i utredningar som rörde bland annat Clinton Foundation, sexhärvan runt Jeffrey Epstein och känsligt material som ska ha hittats på Anthony Weiners lap top.

 

Utåt sett ser det ut som att Jeffrey Epstein var verksam som finansman. Men allting kan ha varit en fasad för att ge sken av att Epstein var en framgångsrik finansman och på det viset enklare komma in i inflytelserika nätverk.

I Epsteinhärvan har det framkommit uppgifter att Epstein, Ghislaine Maxwell och hennes bortgångne far Robert Maxwell arbetade åt Mossad. Deras roll i Mossads underrättelsearbete ska ha varit att skaffa fram känslig information för att Israel skulle kunna ha hållhakar på inflytelserika makthavare i västvärlden.

 

Jeffrey Epstein arresterades förra sommaren. Han anklagades då för att ha utnyttjat ett dussintal minderåriga flickor i New York och Florida i början av 2000-talet. Epstein försökte begå självmord i juli och avled i augusti efter ett nytt självmordsförsök.

 

Ghislaine Maxwell försvann efter ex-pojkvännens död och antogs ha hållit sig gömd på hemlig ort någonstans i världen för att slippa bli indragen i Epstein-härvan.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar