”Polisfri zon” i Seattle upplöstes – efter hot storma borgmästarens privata bostad

Av | 2 juli, 2020

Först när aktivisterna i den polisfria zonen CHOP i Seattle hotade med att storma och ta över borgmästaren Jenny Durkans privata bostad valde polisen att gå in i det olagligt annekterade området och skingra demonstranterna.

newsgram | Nynäshamn den 2 juli 2020

| FÄRGREVOLUTION | Tumult uppstod när minst 100 poliser i kravallutrustning slog till mot den polisfria zonen CHAZ/CHOP tidigt på onsdagsmorgonen (lokal tid, reds. anm.) i Seattle i USA. De senaste tre veckorna har skottlossningar och våldtäkter ägt rum i området. Två tonåringar har dessutom dödats. Först när demonstranterna hotade med att storma och ta över borgmästaren Jenny Durkans privata bostad – värd flera miljoner dollar – valde Seattle-polisen att utfärda en order för att kunna gå in och skingra demonstranterna från det anarkistiska fästet i de centrala delarna av staden.

 

Mycket tyder på att Black Lives Matter-protesterna i USA är en färgrevolution som går ut på att påverka utgången av det amerikanska presidentvalet i höst med hjälp av marxistiska rörelser som Antifa och Black Lives Matter. Även om massmedia vill ge sken av att Black Lives Matter-manifestationerna i USA och på andra håll i världen är genuina protestyttringar som en följd av att afroamerikanen George Floyd avled i samband med ett polisingripande i staden Minneapolis tidigare i sommar finns det frågetecken kring mediehusens nyhetsförmedling.

Media skapade ett narrativ om fredliga Black Lives Matter-protester i den polisfria zonen CHOP mot George Floyds död. Ändå tvingades minst 100 poliser i kravallutrustning skingra demonstranterna från det olagligt annekterade området i centrala Seattle. Foto: David Ryder/Getty Images

 

I själva verket följer protesterna, våldet och skändandet av historiska monument i USA samma mall som använts vid färgrevolutioner tidigare i världshistorien. Några andra kända färgrevolutioner är exempelvis engelska revolutionen på 1600-talet, franska revolutionen på 1700-talet, ryska revolutionen i Ryssland 1917, 68-rörelsen i stora delar av västvärlden, den orangea revolutionen mellan november 2004 och januari 2005 i Ukraina, proxy-kriget i Syrien och Irak på 2010-talet och de pågående gatuprotesterna i Hongkong.

Trots att dagliga videos avslöjar förekomsten av anarki, skottlossningar, våldsam brottslighet i det olagligt annekterade området har Seattles borgmästare Jenny Durkan avfärdat dessa uppgifter och använt uttrycket ”kärlekens sommar” för att beskriva händelserna i den polisfria zonen CHOP. I  en tweet hånade hon president Donald Trump genom att skriva: ”Seattle is fine, don’t be afraid of democracy”.

Först när Jenny Durkan själv hamnade i skottgluggen för demonstranternas raseri vände hon kappan efter vinden. Förra helgen ledde kommunfullmäktige-ledamoten Kshama Sawant – från Socialist Alternative – en marsch till Durkans hem där hon rasade mot borgmästaren och polisbrutalitet i samband med en manifestation som ilskna Black Lives Matter-demonstranter hållit, uppger finansbloggen ZeroHedge. Svaret från Jenny Durkan kom i ett argt brev i tisdags där hon krävde att Sawant skulle kastas ut från stadens kommunfullmäktige.

Hur många revolutionsromantiker av Jenny Durkans typ finns det inom det amerikanska etablissemanget?

Hotet från anarkisterna att storma och ta över borgmästarens privata bostad var det som fick bägaren att rinna över till sist. Vid 05-tiden på onsdagen utfärdade Seattle-polisen en order för att kunna skingra demonstranter från ”Capitol Hill Autonomous Zone” (CHAZ) även känd som ”Capitol Hill Organized Protest” (CHOP). Minst 23 personer ska ha gripits vid gryningsräden.

 

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar