Filmen ”Slave Princess” om Britney Spears historia

Av | 19 november, 2021

Liz Crokins dokumentärfilm ”Slave Princess” om Britney Spears historia skildrar hur Free Britney-fans började söka efter information för att kunna hjälpa popsångerskan att bli fri från ett påtvingat förmyndarskap.

newsgram | Nynäshamn den 19 november 2021

| DOKUMENTÄRFILM | En domstol i Los Angeles fattade i fredags förra veckan beslutet att avsluta popsångerskan Britney Spears förmyndarskap efter nästan 14 år där pappan bestämde allt i hennes liv. I en video som Britney publicerade på Instagram tidigare i den här veckan berättar hon att hon är tacksam för varje dag och att hon har frid i sitt hjärta och att hon känner sig självständig och som en kvinna som nu kan köra bil, ta ut pengar och för första gången köpa ljus. Många saker hon är fri att göra nu som gör stor skillnad i hennes liv och som hon är tacksam för.

Allting började med några Britney-fans som började protestera på gatorna mot popsångerskan Britney Spears påtvingade förmyndarskap. Till slut var de så många gräsrotsaktivister att en Free Britney-rörelse hade växt fram.  Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess” (2021)

I Instagram-inlägget skriver Britney Spears att hon vaknar upp varje dag och slås av häpnad över vad hennes familj och förmyndarskapet gjorde mot henne, men budskapet i videon till fansen är av ett helt annat och ljusare slag. Britney Spears berättar att hon är ett offer och att hon har varit ett offer sedan barndomen och att hon arbetade häcken av sig i 20 år – men att hon nu vill vara en förkämpe för människor med verkliga funktionshinder och sjukdomar.

Jag är en mycket stark kvinna så jag kan bara föreställa mig vad systemet har gjort med dessa människor, säger Britney Spears.

Hon hoppas att hennes berättelse kommer påverka och leda till förändringar i ett system som hon beskriver som korrumperat.

Och Free Britney-rörelsen, ni är grymma, utbrister Britney Spears glatt.

Hon avslöjar att hon inte hade möjlighet att tala ut eller säga någonting. Men att Free Britney-rörelsen såg till att allmänheten visste vad som pågick och levererade dessa nyheter under så pass lång tid vilket gav alla medvetenhet.

Tack vare er tror jag ärligt talat att ni räddade mitt liv på ett sätt, 100 procent, säger Britney Spears.

Oberoende journalisten Liz Crokin släppte dokumentärfilmen ”Slave Princess” om Britneys historia drygt en vecka innan Los Angeles-domstolen fattade beslutet att avsluta sångerskans påtvingade förmyndarskap. Även hon lyfter fram betydelsen av Free Britney-rörelsen för att skapa medvetenhet om sångerskans historia hos allmänheten. Hon berättar att Britney-fans började jämföra popsångerskans fall med andra Hollywood-kändisar som varit nära att hamna i förmyndarskap mot deras vilja. Fansen kunde urskilja ett mönster som tyder på att affärskvinnan Lou Taylor använt sångerskans familj som marionetter i utbyte mot att de kunde använda Britneys förmögenhet som en bankomat.

Liz Crokin, 44, ären känd amerikansk oberoende journalist som tidigare har arbetat som nöjesjournalist och följt kändisarnas liv från insidan och därför känner till sådant som MSM inte velat ska komma ut till allmänheten. Hon är en prisbelönad författare och har tidigare arbetat som nöjesjournalist på mediehus som Chicago Tribune, National Enquirer och US Weekly – dessutom har hon skrivit krönikor för RedEye och Splash.

Liz Crokin. Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess”

Efter 11 september 2001 flyttade Liz Crokin till Chicago för att bevaka högprofilerade politiker och kändisar inklusive demokraten Barack Obama och programledaren Oprah Winfrey. Ett dussintals skandalhistorier väckte tillräckligt stor uppmärksamhet för att skapa nationella rubriker under de kommande sju åren. Liz Crokin flyttade till Hollywood 2010 för att bevaka kändisar och följde dem hack i häl över hela världen. Under dessa år bevakade hon bland annat Donald Trump innan han valdes till USA:s president 2016, skådespelerskan Roseanne Barr och Britney Spears.

Liz Crokin har följt Britney Spears i många år och mött popsångerskans ex-pojkvänner Kevin Federline och Jason Alexander och flera personer som stått Britney nära. Redan innan förmyndarskapet förstod Liz Crokin att allt inte stod rätt till i Britneys liv. Crokin beskriver situationen som att Britney var omgiven av folk hon inte kunde lita på, att hon manipulerades och att hon kontrollerades alldeles för mycket. Även tiden före hon fördes till sjukhus för psykiatrisk vård och sattes på ett så kallat 5150-program. Detta innebär rent konkret att personen ifråga kan hållas inlåst på ett psykiatriskt sjukhus i upp till 72 timmar mot sin vilja.

Det var väldigt tydligt att Britney Spears var offret för någon form av övergrepp, säger Liz Crokin i dokumentären ”Slave Princess”.

Britney Spears historia är speciell så tillvida att hon inte kunnat förmedla sina traumatiska upplevelser av att leva i ett förmyndarskap till omvärlden mer än i enstaka nödrop i sociala medier. I somras fick popsångerskan dock möjlighet att vittna i domstol och sa bland annat att hon ville att pappan Jamie Spears skulle fråntas kontrollen över henne som han har via förmyndarskapet.

’I filmen har Liz Crokin löst dilemmat att Britney Spears egna ord saknas genom att redogöra hur andra Hollywood-kändisar råkat illa ut. De är samtliga offer för kabbalen som tycks använda samma mall i fall efter fall för att först fånga upp lovande talanger, begå övergrepp och sedan mjölka sina offer på pengar i all oändlighet. Att tystnadskulturen är så pass stark i Hollywood att ingen vågar tala öppet om problemen beror mest sannolikt på att förövarna sitter högst upp i pyramiden och därmed har makt över alla andra i Hollywood-systemet.

Utan att förstå någonting snubblade Britney-fansen ner i ett fruktansvärt kaninhål när de upptäckte att Britney Spears förmyndarskap var en förutsättning för att de som popsångerskan litade allra mest på skulle kunna utnyttja henne i ett långsiktigt ekonomiskt bedrägeri, säger Liz Crokin. Britney-fansen kunde se att affärskvinnan Lou Taylor varit inblandad i processen att få Britney Spears omyndigförklarad.

Lou Taylor. Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess”

Lou Taylor är vd för ett företag som kallas för Tri Star Sports & Entertainment och arbetade som Britney Spears talesperson andra gången hon kastades in i psykiatrisk vård.

Registerutdrag visar att Lou Taylor är den som lyckades övertyga Jamie Spears om att sätta Britney under förmyndarskap, säger Liz Crokin.

Men Lou Taylor har också varit inblandad i andra omskrivna fall där Hollywood-stjärnor levt under hotet att bli omyndigförklarade. I en intervju berättar skådespelerskan Lindsay Lohans pappa Michael Lohan att Lou Taylor ville att Lindsay skulle in på rehab som en ursäkt för att få Lindsay Lohan i ett förmyndarskap. Då kunde Lou Taylor få kontroll över hennes pengar – vilket är exakt det som hon gjorde mot Britney Spears.

Liz Crokin: Kan du förklara hur Lou Taylor konspirerade mot Lindsay och de andra till förmyndarskap utan att Lindsay ens visste vad som hände?

Kort sagt menar jag att hon bakom Lindsays rygg försökte vara vänlig mot Lindsays mamma Dina, min ex-fru, på samma sätt som hon gjorde med Britneys pappa. Hon riktar in sig på den svagaste länken så att säga, säger Michael Lohan,

Han fortsätter.

Jag ville ha information och hon kunde inte ge mig den informationen, och den information hon gav var på sätt och vis vilseledande och hon gick vidare till ett annat ämne, så hon besvarade inte de frågor jag ställde.

Även sångerskan Courtney Love har en liknande historia att berätta om Lou Taylors affärsmetoder. Hon är änka efter grungebandet Nirvanas sångare Kurt Cobain. Någon frågade Courtney Love på Instagram ”om det stämde att Lou Taylor, som planerade förmyndarskapet för Britney tillsammans med hennes pappa, ville placera henne i ett förmyndarskap”. Courtney Love svarade att det korta svaret är ja, och att Lou Taylor försökt med ett slags förmyndarskap för att få kontroll över Kurt Cobains arv och sälja det vidare när hon antingen var i ett förmyndarskap, eller med hennes egna ord ”mer troligt död”. Courtney Love förklarade att hon var duktig på att blockera Lou Taylor men inte hennes andra kompisar. Hon skrev att allt gick så långt att Lou och ”hennes vargflock dödade nästan mig och mitt enda barn”.

Liz Crokin berättar att det finns ett mönster med Lou Taylor Hon verkar alltid vara i närheten när en kändis har svårigheter. Någon som råkar ha föräldrar med en sårbar mamma som kämpar med missbruk eller har ekonomiska problem. När Hollywood-kändisarna Kris Jenner och Kim Kardashian inledde affärer med Lou Taylor dröjde det inte länge förrän rapparen och skivproducenten Kanye West – Kim Kardashians man – hamnade i samma slags svårigheter som Britney och Lindsay Lohan. Om det velat sig riktigt illa kunde han ha hamnat i ett förmyndarskap mot sin vilja, liksom Britney.

Efter en konsert i Sacramento 2016 – som media beskrev som en ”offentlig härdsmälta” – fördes han till sjukhus och tvingades in i ett 5150-program. Källor nära Kanye West uppger för dokumentären att de tror att rapartisten drogades och att syftet med 5150 var ett försök att få kontroll över hans ärende. Senare, i slutet av juli 2020, publicerade Kanye West ett inlägg på Twitter där han skrev: ”They tried to fly in with 2 doctors to 51/50 me”.

För tillfället arbetar Kanye Wests ex-svärmor Kris Jenner och ex-fru Kim Kardashian tillsammans med Edan Yemini och hans israeliska säkerhetsfirma Black Box som påstås ha haft hand om den hemliga övervakning som ägde rum i Britneys hem. I dessa tre fall har media bedrivit hänsynslösa smutskastningskampanjer mot Hollywood-stjärnorna och i nedsättande ordalag beskrivit dem som psykiskt instabila.

I ”Slave Princess” framkommer det också att Britney Spears team genom årens lopp har hotat Britney-fans som ifrågasatt popsångerskans förmyndarskap. Britney-aktivister som är kritiskt inställda till förmyndarskapet har fått sina inlägg i sociala medier censurerade, bortplockade eller i vissas fall har hela konton tagits ned. Enligt Liz Crokin skulle detta kunna tyda på att det inte bara fanns koordination från popsångerskans team och MSM, utan också med Big Tech att tysta Britney Spears fans.

Officiella dokument visar att Jamie Spears advokatbyrå Holland & Knight överförde 500,000 dollar till Media Matters – pengar som Liz Crokin tror skulle användas för att konfrontera allmänhetens växande ilska mot Jamie Spears och Britneys management-team.

Advokater som Britney inte hade valt tog alltså pengar som hon inte hade gett dem för att styra upp ett offentligt narrativ som skulle se till att de kunde fortsätta att få betalt på obestämd tid, säger Liz Crokin.

Hon konstaterar att nyhetsbyråer vägleddes att rapportera narrativ som var gynnsamt för förmyndarskapet. PR-strategin har primärt handlat om att utmåla Britney Spears som mentalt oförmögen. Allt för att säkra att förmyndarskapet fanns kvar i popsångerskans liv. Trots att Britney Spears visat prov på hög grad av professionalism under otaliga offentliga framträdanden.

Britney Spears. Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess”

Ett annat exempel på hur MSM har snedvridit narrativet till Britney Spears nackdel är ett inslag som sändes av skvallersajten TMZ där programledarna kommenterade att hon aldrig formellt fått diagnosen bipolär. Men att det enligt dem funnits tecken på att hon kunde vara bipolär. Frågan som TMZ-programledarna inte ställde är om det ens hade varit möjligt för Britney Spears att spela in plattor, hålla krävande shower och turnera över hela världen i ett allt snabbare tempo om hon haft problem med allt för häftiga humörsvängningar.

Liz Crokin berättar att även om CNN:s rapportering av Britney Spears är under all kritik är de allra flesta Britney-fans överens om att TMZ är ännu värre. I en tweet skrev en Free Britney-aktivist i slutet av juni-månad att en tidigare TMZ-anställd bekräftat att Jamie Spears är källan för all negativ publicitet om Britney i TMZ. Dessutom ska pengar från Jamie Spears ha styrt TMZ:s negativa rapportering om Britney. Skvallersajtens grundare Harvey Levin har till och med berömt Jamie Spears och sagt att han räddade Britneys liv. I somras avslöjade Britney Spears att pappan Jamie Spears bestraffat henne vid ett tillfälle genom att sätta henne på läkemedlet litium dagen efter att hon alldeles förtvivlad gråtit hela tiden under ett timslångt samtal med honom.

You can get mentally impaired if you take too much, förklarade Britney i domstolen.

En ung kvinnlig Free Britney-aktivist som har juridisk bakgrund uppmärksammade i en video förra sommaren att Lou Taylor arbetade på Stonebridge Investment Counsel i Nashville åren 2004-2013 – en period när hon får i uppdrag att ansvara för Britney Spears affärer. Lou Taylor rapporterade också till den domstol som upprättade Britneys förmyndarskap i i Kalifornien (en så kallad probate court, reds. anm) vad sångerskans egendom under förmyndarskapet var värt. Lou Taylor hade alla möjliga roller i Britney Spears förmyndarskap, men det fanns ingen ovanför henne som kontrollerade att det stod rätt till med alla transaktioner. Dessutom satt lillasystern Jamie Lynn Spears som förvaltare i en fond som ingen ens kände till existerade.

Den 18 augusti bad Jamie Lynn Spears domstolen att flytta 100 procent av alla tillgångar i Britney Spears mest värdefulla fond. Denna användes för att ta hand om kontanter, juveler, kläder, bilar och annat för att Britney skulle kunna leva sitt liv som hon ville. Pengarna skulle gå igenom Stonebridge Investment Counsel som hade koppling till Lou Taylor. När Free Britney-fans larmade om vad som var i görningen drog systern tillbaka sin begäran hos domstolen – Liz Crokin menar att all uppmärksamhet från fansen ha räddat Britney Spears förmögenhet från att plundras av dem som stod henne närmast.

Jamie Spears och Lynne Spears. Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess”

Free Britney-aktivisten lyckades hitta Lou Taylors namn i offentliga register i 2015 som en registrerad agent åt Instagram-influencern Kylie Jenners kosmetikabolag (företaget är registrerat som King Kylie LLC medan varumärket är Kylie Cosmetics, reds. anm) och i 2017 för Kim Kardashians företag KK Flagrance LLC. Kylies företag värderades vid den här tidpunkten till hisnande 1,2 miljarder dollar och senare förvärvade Coty Inc. 51 procent av aktierna för runt 600 miljoner dollar kontant utan att göra en ordentlig due diligence för att avgöra om värderingen var korrekt. Lou Taylor var en registrerad agent för Kylie Cosmetics och Liz Crokin menar att det är troligt att hon spelade en nyckelroll för att driva igenom affären.

Efteråt ifrågasatte Cotys aktieägare hela affären när de förstod att Kylie Cosmetics var övervärderat. Runt tidpunkten för den 51-procentiga kontanta aktieförsäljningen av King Kylie LCC med Coty Inc. hamnade en stor och ovanlig betalning på Stonebridge Investment Counsels konton där beloppet uppgår till ungefär 600 miljoner dollar. Efter att ha exponerat den mystiska 600 miljoner dollar-betalningen hos Stonebridge blir Free Britney-aktivisten konfronterad av chefsjuristen på advokatfirman hon arbetade på. Hon får höra att de blivit kontaktade av Lou Taylor som ville att hennes biografi skulle raderas från internet. Hon får också höra att Lou Taylor nu är en av advokatfirmans klienter. Därför var det inte tillåtet att sprida några spydiga kommentarer i sociala medier. Hon sa nej och slutade sitt arbete på advokatfirman.

Britney Spears sögs in i nöjesindustrin i tidig ålder. De första åren i hennes liv var problematiska med föräldrar som bråkade jämt och ständigt och hade svårigheter att få pengarna att räcka till. Som 3-åring började Britney ta danslektioner i den lilla staden Kentwood i östra Louisiana där hon växte upp och senare lämnade för en vistelse i New York ett tag innan det bar iväg till Hollywood för att medverka i Disneys ”The Mickey Mouse Club” tillsammans med Justin Timberlake, Christina Augilera och Ryan Gosley.

Disney är ett bolag som gärna skryter om att vara den tryggaste platsen för blivande barnunderhållare som letar efter en dröm, men att det istället blev en av de värsta brottslingarna, säger Liz Crokin. Disneys störande historik av att anställa och ge fri lejd åt barnmisshandlare, eller personer med en historik av farligt beteende mot barn, är väldokumenterad. I ett klipp från en tv-intervju berättar den tidigare barnskådespelaren Nathan Forrest Winters hur regissören Victor Salva begick sexuella övergrepp mot honom under inspelningen av filmen ”Clownhouse”. Även om Salva hamnade i fängelse påverkade inte pedofildomen hans fortsatta Hollywood-karriär när han väl frisläpptes.

Stora namn i Hollywood har stöttat honom under hela processen, det verkar bara som om det finns en exklusiv klubb och Victor är en del av den klubben, sa Nathan Forrest Winters.

Hollywood vill inte prata om de sexuella övergreppen mot unga lovande talanger i filmstaden. Tvärtom sopar filmstaden övergreppen under mattan. På sistone har dock bland andra Numa Suveri, Paris Hilton och Amanda Bynes talat ut om övergrepp mot dem när de var yngre. I ”Slave Princess” illustreras kulturen i Hollywood med hjälp av uttalanden som sångerskan Kaye Jones har gjort att Pussy Cat Dolls var en prostitutionsring och Liz Crokin berättar att gruppens grundare Robin Antin senare bildade en annan girl group tillsammans med Britneys tidigare manager Larry Rudolph.

Tystnadskulturen i Hollywood rör inte enbart branschfolk i filmstaden, utan ”Slave Princess” avslöjar också att det politiska etablissemanget i Washington DC lider av samma sjuka. Till och med Cindy McKaine erkänner nu öppet att alla kände till Jeffrey Epsteins barnsexhandel – men att folk valde att hålla tyst. Liz Crokin anser att detta är ytterst alarmerande då hon är chef för McKaine Institute vars verksamhet går ut på att bekämpa trafficking.

I februari 2016 donerade Lou Taylor 2,500 dollar till Demokraterna, DNC, och två dagar senare paraderade Britney tillsammans med Demokraternas dåvarande presidentkandidat Hillary Clinton framför kamerorna. Britneys ansiktsuttryck avslöjade att hon inte alls ville vara där. I ett läckt mejl som WikiLeaks har publicerat framgår det att DNC:s toppskikt kände tilll att Britney tvingades arbeta mot sin vilja och att hennes team inte ville låta henne sluta för att hon tjänade för mycket pengar. I ett mejl skrev Lauren Durham till DNC:s finance chairman Jordan Kaplan:

Ett läckt WikiLeaks-mejl avslöjar att DNC kände till Britney Spears situation. Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess”

Även om många politiker har känt till Britney Spears situation men valt att titta åt ett annat håll finns det politiker i Washington DC som har brytt sig om popsångerskan. Demokraten Elizabeth Warren bad Xavier Becerra att se över Britneys förmyndarskap. Till en början såg det lovande ut, men allt slutade med att han började ignorera Free Britney-aktivisternas samtal när han tog över justitieministerposten i Kalifornien.

När republikanen Matt Gaetz engagerade sig i Britneys fall hamnade han i en storm som höll på att ödelägga hans fortsatta politiska karriär. Han var den första ledamoten i kongressen som öppet stödde Britney Spears – i ett känslomässigt tal anklagade han kollegorna för att blockera en utredning för att utröna popsångerskans situation. Strax därpå anklagades Matt Gaetz för att ha använt en sajt för att handla med en 17-år gammal flicka. Inga offer trädde fram och sajten publicerade senare ett uttalande att Gaetz aldrig haft ett användarkonto hos dem. Fallet slutade med ett åtal mot Stephen Alford (affärsman från Florida och dömd bedragare, reds. anm) för att denne försökt utpressa Matt Gaetz i frågan. Liz Crokin berättar att några Free Britney-fans tror att detta kan ha varit ett försök att tysta honom.

Liz Crokin anser att advokaten Jon Eardley är den enda som på allvar har stått upp för Britney Spears konstitutionella rättigheter. I februari 2008 efter att popsångerskan anlitat honom som juridiskt ombud hävdar han att någon tog bort telefonen från henne under ett telefonsamtal. Den 12 februari skrev han en så kallad petition för att överföra Britney Spears ärende till U. S. District Court. I denna skrev han att han var orolig för hennes emotionella och fysiska säkerhet och att hon berövats hennes konstitutionella rättigheter.

Eardleys begäran avslogs dock utan giltig anledning av domare Philip Gutierrez som utan någon förklaring eller bevis sade att Britney Spears inte var kapabel att ha ett eget juridiskt ombud. När Jon Eardley ifrågasatte Jamie Spears kontroll över dotterns affärer slutade det med att han blev av med sin advokatlegitimation. Ett besöksförbud utfärdades också för att förhindra honom från att ha kontakt med Britney.

Uttalande från Britney Spears advokat Jon Eardley. Skärmbild: Dokumentärfilmen ”Slave Princess”

Blair Bark representerade Britney Spears som advokat i 2007 och pappan Jamie Spears i 2009 trots att detta stred mot lagen. Samma år gav Berk ett vittnesmål som bidrog till att cementera Britneys förmyndarskap och hjälpte till att hålla kvar besöksförbudet mot Jon Eardley. Bark har dessutom sagt att Britney Spears inte kände honom eller ville ha honom som advokat. Trots att en bandinspelning med sångerskan där hon bad om hans hjälp att avsluta förmyndarskapet avslöjar det motsatta. Liz Crokin anser att Blair Berk är en av de värsta advokaterna när det gäller att tysta offer och har en lång historik av att hjälpa pedofiler och våldtäktsmän. Blair Berk representerade Harvey Weinstein och hjälpte honom att pinga in hans offer och rapporteras också ingå i prins Andrews amerikanska juridiska team.

När Free Britney-aktivister gick ut på gatan för att kämpa och få Britney Spears ut ur hennes förmyndarskap och bli en fri kvinna lyckades de dokumentera människohandeln i Hollywood och Washington DC genom att följa pengaströmmarna. Samtidigt kunde Britney-fansen blottlägga kabbalens modus operandi för att förslava unga lovande talanger som inte ville något annat än att leva ut den amerikanska drömmen. Längs resans gång för att få Britney Spears fri stämplades hennes fans av nyhetsbyråer som en samling konspirationsteoretiker utan några vänner och med alldeles för mycket tid över.

Britneys historia har lärt oss att kampen mot den orättvisa människohandeln aldrig kan sluta, säger Liz Crokin.

Hon fortsätter.

Britneys fans är amerikanska hjältar. De stod upp – inte bara för en älskad popprinsessa och en nationell skatt som definierade en generation – för de konstitutionella rättigheterna för varje medborgare oavsett vem de är eller hur de röstar.

Du hittar Liz Crokins film ”Slave Princess” här.

Av Carl Gram

Källor:

Liz Crokin – biografi

Britney Spears – Instagram

Britney Spears: ”Mina föräldrar borde fängslas”

Lou Taylor – Wikipedia

Förklaring av ”5150” – Wikipedia

Kanye West launches incredible Twitter rant insisting he has been trying to divorce Kim Kardashian for two years

What is 5150? Kanye West Mentions California Law Code in Twitter Rant

Britney Spears’ Former Head Of Security, Edan Yemini, Went On To Work For Kris Jenner

Britney Spears was spied on by father using Israeli firm, ex-employee says

Top DNC staffer resigns in wake of massive hack

WikiLeaks-Leak: the DNC email database: ”Re: NYTimes: Is Britney Spears Ready to Stand on Her Own?”

Gaetz case takes bizarre tabloid turn

Stephen Alford Indicted for Alleged Extortion Scheme Against Matt Gaetz

Texten till Britney Spears sång ”Lucky” (2000)

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar