”Gigantiskt experiment” – Dr. Ben Carson avslöjar varför barn ”absolut inte” ska ta covid-vaccin

Av | 4 november, 2021

Dr. Ben Carson varnar nu amerikaner och säger att de absolut inte ska låta sina barn ta Pfizers sprutor mot covid-19. Han säger att att risken för att barn ska drabbas av sjukdomen är liten, och att ingen vet vilka de långsiktiga riskerna är.

newsgram | Nynäshamn den 4 november 2021

| FÖRSIKTIGHETSPRINCIPEN | I söndags intervjuades Dr. Ben Carson av Fox News programledare Maria Bartiromo. Han är tidigare neurokirurg vid John Hopkins Children’s Center och var USA:s bostadsminister i president Donald Trumps kabinett. Han varnar nu för att barn ”absolut inte ” bör ta covid-19-vaccinet eftersom Joe Bidens försök att vaccinera dem är ett ”gigantiskt experiment”.

Dr. Ben Carson. Foto: Steve Marcus/AP

I intervjun påpekade han att det inte finns tillräckligt med data för att fastställa de långsiktiga riskerna med sprutorna. På en direkt fråga om barn borde få sprutan svarade Dr. Ben Carson ”absolut inte” och tillade att ”dödligheten för barn i covid-19 är 0,025 – vilket är ungefär detsamma som dödligheten för säsongsinfluensa”.

Vi har inte i åratal och åratal gått igenom alla de här sakerna för säsongsinfluensan. Dessutom vet vi inte vad dessa vacciner har för långsiktig effekt. Så detta är verkligen ett slags gigantiskt experiment, sa Dr. Ben Carson.

Han undrade.

Vill vi utsätta våra barn för risker när vi vet att risken för att de ska drabbas av sjukdomen är relativt liten, men vi vet inte vilka de framtida riskerna är? Varför skulle vi göra något sådant? Det är helt meningslöst.

Den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC (Centers for Disease Control and Preventions, reds. anm) meddelade på tisdagskvällen amerikansk tid att man skulle godkänna vaccinering av barn mellan fem och elva år med Pfizers vaccin.

Nyhetsbyrån TT förmedlade nyheten till svenska läsare genom använda ord som ”grönt ljus” för att ge sken av att dessa nödgodkända experimentella vacciner är ofarliga.

Joe Biden firade CDC:s beslut på onsdagen och sa att det är ett stort steg framåt för att ytterligare påskynda USA:s väg ut ur det som av många kallas för en pandemi. Trots att Biden sa att vaccinet är ”säkert och effektivt” har han inga bevis för dessa påståenden. I själva verket finns det endast preliminära data tillgänglig från Big Pharmas pågående kliniska studier med de experimentella covid-vaccinerna hos världsbefolkningen att ta ställning till.

Dr. Ben Carson berörde ämnet naturlig immunitet i helgens Fox News-intervju – det är en beprövad metod för att hantera pandemier av olika slag.

Och för att komma till hela idealet med naturlig immunitet finns det ett antal studier som har visat att det är mycket, mycket effektivt. Om man tittar på Cleveland Clinic-studien, 1 300 av deras vårdpersonal som tidigare hade smittats, blev ingen av dem återinfekterade, sa Dr. Ben Carson.

Han konstaterade.

Så, jag vet att CDC kommer med sina rekommendationer och försöker att vrida saker och ting åt sitt håll. Men vi borde titta på all data.

Av Carl Gram

Källor:

Dr. Ben Carson Reveals Why Kids Should ‘ABSOLUTELY NOT’ Get COVID Vaccine – ”Giant Experiment”

’Sunday Morning Futures’ on COVID origins, vaccines, Virginia gubernatorial race

USA kan börja vaccinera barn i åldrarna fem till elva år

5- to 11-year-olds can now get a Covid-19 vaccine in the US

Biden encourages parents to get their eligible children vaccinated against Covid-19: ’A day of relief and celebration’

Wikipedia – Dr. Ben Carson

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar