Högt uppsatt AfD-politiker brutalt misshandlad

Av | 8 januari, 2019

Tre maskerade personer misshandlade AfD-politikern Frank Magnitz i Bremen på måndagseftermiddagen. En byggnadsarbetare upptäckte överfallet och jagade bort förövarna. Nu ligger Magnitz inlagd på sjukhus – det är osäkert om han kommer överleva.

newsgram | Nynäshamn 8 januari 2019

Frank Magnitz – parlamentsledamot och ledare för Alternative für Deutschland (AfD) i den tyska delstaten Bremen – skadades svårt när okända personer attackerade honom i området Theaters am Goetheplatz i Bremen på måndag eftermiddagen. Magnitz hade deltagit på en nyårsmottagning i konsthallen och var på väg tillbaka till AfDs partilokal, rapporterar den tyska tidningen WESER-KURIER. Nu letar tysk polis efter vittnen till överfallet som tros ha ett politiskt motiv.

Det är osäkert om Frank Magnitz kommer överleva.

Frank Magnitz, 66, utanför AfDs partilokal på Falkenstraße i Bremen. Foto: Christina Kuhaupt/WESER-KURIER

 

Partivännerna är bedrövade. AfDs avdelning i förbundslandet Bremen skriver på Facebook att:

Vår förbundslandsordförande och parlamentsledamot Frank Magnitz attackerades av tre maskerade män på måndagen. De stod och väntade på honom på Theater am Goetheplatz, när han lämnade WESER-KURIERs nyårsmottagning i konsthallen. De slog honom medvetslös med en planka och fortsatte sparka på hans huvud, när han låg ner på marken. En modig byggnadsarbetare ingrep och stoppade misshandeln.

Alternative für Deutschland, lokalavdelningen i Bremen – Facebook 7 januari 2019

 

Anti-etablissemangspartiet AfD har blivit utsatta för attacker allt oftare. I början av juli 2017 kastade okända gärningspersoner föremål på AfDs partilokal och sprutade ”F**k AfD” på husfasaden. I december 2017 undkom en lastbilsförare i sista stund ett brandattentat på grund av att han ställt lastbilen på en parkeringsplats som tillhör en AfD-sympatisör. Tysk polis har klassificerat attackerna som politiskt motiv.

Varför grundade 1930-talets vänsterliberala etablissemang grupper såsom Antifa?

Händelsen har fått internationell uppmärksamhet. Den brittiska tabloiden the Mirror skriver att ”Frank Magnitz lämnades kvar på marken för att dö efter att han först blivit brutalt misshandlad av tre förövare.” Den amerikanska finansbloggen ZeroHedge uppger att AfD-politikern är ”inlagd på sjukhus med polisbevakning eftersom måndagens attack tros vara politiskt motiverad.”

På Twitter påpekar den ungerska journalisten Mariann Ory att det inte är första gången som politiskt våld används mot AfD i Tyskland – medan den brittiska journalisten Katie Hopkins undrar hur det ska gå med demokratin i Västeuropa, med tanke på det som politikern Frank Magnitz har råkat ut för.

 

I nuläget är förövarna inte identifierade – men AfD skriver på Facebook att inte bara vänstern, utan också de gröna och de tyska socialdemokraterna, SPD, stödjer Antifa och deras attacker, och AfD frågar retoriskt: ”Är det här vad de andra politiska partierna vill ha?”

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar