Hollywoodkändisar väljer billiga smycken för att slippa bli rånade

Av | 29 november, 2018

I USA bor många kändisar i gated communities för att det är tryggt. Men det händer att de måste ut i verkligheten som alla andra. Därför blir billiga smycken allt populärare i Hollywood – det är nämligen ett smart sätt för att slippa bli rånad.

newsgramNynäshamn 29 november 2018

USA blir ett allt mer högkriminellt samhälle. En sårbar grupp är kändisar som är lätta att känna igen i gatuvimlet. Detta har öppnat upp marknaden för smycken som är billiga, men ser dyra ut.

Hollywoodskådespelerskan Kate Hudson, 39, har hakat på trenden billigt när hon ska på kändisgalor. Foto: Reuters

 

A-kändisar som Lupita Nyongo, Hailey Baldwin och Kate Hudson har en sak gemensamt – de gillar billiga smycken som ser dyra ut. De bär ofta vackra smycken som gnistrar och sprakar till fullt överkomliga priser. Allt från 100 till 500 dollar. Smyckena är billiga för att de inte har några ädelstenar. Stenarna kan vara gjorda av cubic zirconia och kristaller.

Eftersom smyckena inte är några dyrbarheter, känner tjejerna sig bekväma att resa i dem. De ser riktiga ut och har hög kvalité, så kändisarna vet att de kommer se bra ut, men slipper ansvaret, säger Juliana Pires Johnson, på Lion VIP Relations, till den amerikanska tabloiden Page Six.

Många kan säkert dra sig till minnes händelsen under Paris Fashion Week i oktober 2016, där några maskerade rånare mitt i natten tog sig in i Kim Kardashian Wests hotellsvit. Rånarna höll henne som gisslan medan de vände upp och ner på allting i hotellsviten och uppges ha stulit smycken värda flera miljoner dollar. En traumatisk händelse. Den har förändrat tv-kändisen Kim Kardashian Wests liv. Numera lever hon ett tillbakadraget liv tillsammans med maken Kanye West och barnen i Los Angeles.

Det enda ”positiva” med rånet är att Kim har dragit ner på takten. I stället för att arbeta nonstop, har hon ändrat tempo. Hon verkar lycklig över det här. Hon tillbringar varje dag med sina barn. Tidigare var det jobbigt för henne vara borta från barnen på grund av arbete. Nu kan hon vakna med barnen och hon går och lägger sig med barnen, uppger en källa för det amerikanska magasinet People.

 

 

Kim Kardashian Wests stora misstag var att hon trodde att Paris var en säker och trygg stad. A-kändisar som vill slippa råka ut för samma sak som Kardashian, kan välja mellan att antingen anställa säkerhetsvakter som övervakar rubinerna, diamanterna eller smaragderna i bagaget, eller helt enkelt köpa billiga smycken. Frågan är vilket som är bäst i det långa loppet.

För i stället för att ta itu med sådant som gör att folk känner sig otrygga blir billiga smycken en slags flykt bort från den hårda verkligheten där rånare lurar runt hörnet. Då blir det inne bland jetset-folket att bära enkla och billiga smycken. En nödlösning för stunden.

Jag tycker det här reflekterar hur kvinnor vill känna sig vackra. Som kvinna vill du ha på dig någonting som ser fantastiskt ut och riktigt, men utan att känna ansvaret som kommer med att bära dyra smycken. I stället kan alla bara vara glada och lättade, säger Juliana Pires Johnson till Page Six.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar