Horst Seehofer: Migration är ”Mother Of All Problems”

Av | 6 september, 2018

Proteströrelsen i staden Chemnitz mot Angela Merkels flyktingpolitik splittrar kristdemokraterna i Tyskland. I ett slutet möte ska Tysklands inrikesminister Horst Seehofer ha sagt att migration är ”roten till alla problem” i Tyskland.

newsgram | Nynäshamn 6 september 2018

I ett slutet möte i staden Neuhardenberg kallade Tysklands inrikesminister Horst Seehofer, CSU, migration för ”Mother Of All Problems”. Han förklarade samtidigt att han förstår ilskan som gror hos dom som deltar i protestmarscherna mot invandringen i den tyska staden Chemnitz skriver Brysselbaserade tidningen POLITICO.

För snart två veckor sedan knivmördades en 35-årig man när han ingrep för att stoppa en våldtäkt mitt under en gatufest i staden Chemnitz i östra Tyskland. Polisen arresterade snabbt två invandrare som tros ha kommit till Tyskland som asylsökande. Upprörda tyskar samlades för att demonstrera mot invandrares våld – hatbrott – riktat mot tyskar. En manifestation som har växt i styrka.

En tyst demonstration i staden Chemnitz för att hedra offren för hatbrott. Foto: Jens Schlueter/Getty Images

Under den gångna veckan har Tysklands förbundskansler Angela Merkel, CDU, och hennes talesperson Steffen Seibert upprepade gånger fördömt proteströrelsen i Chemnitz som främlingsfientlig och hatisk. Senast under onsdagen. Detta har fått Angela Merkels partikollegor att reagera.

En sak ska alla ha klart för sig: Det fanns ingen mobb, ingen häxjakt och inga pogromer, sa Michael Kretschmer, kristdemokrat och regeringschef i förbundsstaten Saxen.

En bild som bekräftas av invandraren och YouTubern Feroz Khan som har deltagit i de tysta marscherna i Chemnitz. Han menar att media sprider vilseledande uppgifter.

I en tweet under onsdagen förklarar Michael Kretschmer att Merkels agerande polariserar det tyska samhället.

Enligt POLITICO ska Horst Seehofer ha kritiserat andra politiker – utan att namnge någon – under mötet i Neuhardenberg. Han menar att dom drar allt för förhastade slutsatser om vad som har hänt i staden Chemnitz när dom uttalar sig i media. Seehofer tycker det är bättre att ”politiker väntar med uttalanden tills man har tillgång till trovärdigt underlag.”

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar