Ilija Batljan frisläppt – brottsmisstankar kvarstår

Av | 6 maj, 2020

Ekobrottsmyndighetens åklagare fattade på onsdagen beslut att häva anhållandet av SBB:s vd och grundare Ilija Batljan. Trots att han släppts på fri fot kvarstår brottsmisstankarna.

newsgram | Nynäshamn den 6 maj 2020

| FASTIGHETSBRANSCHEN | Fastighetsmiljardären och tidigare S-toppen Ilija Batljan har släppts ur polisarresten och kommer nu återgå med omedelbar verkan till sin roll som verkställande direktör för fastighetsbolaget SBB, uppger SVT. Han anhölls av Ekobrottsmyndigheten på tisdagen misstänkt för brott mot marknadsmissbrukslagen. Alltså grovt insiderbrott.

SBB:s vd och grundare Ilija Batljan har släppts på fri fot. Foto: VIKTOR AHLDÉN

 

Ilija Batljan, 52, förnekar alla anklagelser – på onsdagseftermiddagen kom beskedet att Ekobrottsmyndighetens åklagare beslutat att häva anhållandet. Enligt Batljans advokat är han lättad över beslutet.

Det finns fortfarande misstankar om brott, men när det gäller den här typen av brottslighet och åklagaren så snabbt beslutar att försätta honom på fri fot är det en tydlig signal om var vi står, säger Filip Rydin till SVT.

Enligt Dagens industri handlar brottsutredningen mot Samhällsbyggnadsbolaget SBB:s storägare om misstankar om insiderbrott i samband med Hemfosa-budet förra året.

 

SBB:s styrelseordförande Lennart Schuss meddelar i ett pressmeddelande att styrelsen har fullt förtroende för Ilija Batljan och att han återgår i sin roll som bolagets vd med omedelbar verkan.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar