Inspelningen av årets julkalender har påbörjats – med sångerskan Lena Philipsson som dragplåster

Av | 15 januari, 2018

SVT slår på stort och bjuder in några av Sveriges mest folkkära artister och skådespelare till årets julkalender – nu har inspelningen av julkalendern ”Storm på lugna gatan” inletts.

[NewsGram – Nynäshamn 15 januari 2018]

Nu när alla har städat ut julfirandet på Tjugondag Knut startar inspelningen av årets julkalender meddelar SVT. Den kommer heta ”Storm på lugna gatan”. Temat för årets julkalender blir en storstadsfamilj som flyttar till landet. SVT lockar tv-tittarna med varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord. I ”Storm på lugna gatan” flyttar familjen Storm till den slumrande byn Järnkroken ute på landet. För att komma in i bygemenskapen ställer familjen upp i den årliga julkampen.

Foto: SVT Press

 

Att titta på rollistan till årets julkalender är en fröjd för ögat. Här har SVT bjudit in några av landets allra mest folkkära artister och skådespelare till någonting som ser ut att kunna bli en trivsam familjekomedi. Föräldrarna spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson, medan barnen spelas av Maja Söderström och Adrian Macéus. I övriga roller finns bland andra Lena Philipsson, Johan Rheborg, Ulla Skoog och Linus Wahlgren.

Foto: TT

 

Storm på lugna gatan” är regisserad av den begåvade regissören Emma Bucht. Hon har bland annat komediserien ”Kvarteret Skatan” på sin imponerande CV. Manusförfattare är Lina Åström, Marja Nyberg och Adrian Boberg.

Sedan 1960-talet har SVT sänt julkalendern. Några minnesvärda julkalendrar i SVTs regi är ”Gumman som blev en liten tesked”, ”Mumindalen” och ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Inspelningen av årets julkalender ”Storm på lugna gatan” börjar i dagarna och beräknas vara färdig i april i år.

Traditionsenlig premiär blir det förstås 1 december på SVT.

Av Carl Gram

NewsGram – Veckans låt med Lena Philipsson och ”Det gör ont” 

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar