Jack Dorsey avgår som vd för Twitter

Av | 29 november, 2021

Jack Dorsey meddelade på måndagen i en tweet att han har sagt upp sig ifrån Twitter. Han lämnar nu över rodret till Paraq Agrawal som ny vd och Bret Taylor som tar över styrelseordförandeposten.

newsgram | Nynäshamn den 29 november 2021

| BIG TECH | I en tweet på måndagseftermiddagen meddelade Jack Dorsey att han har avgått som Twitters vd. Han skriver ”inte säker att alla har hört det men, jag har sagt upp mig från Twitter.”

Jack Dorsey bifogade en skärmdump på ett mejl som han skickat till hans team på morgonen (amerikansk tid). Han sammanfattade sina skäl till att lämna bolaget i tre punkter; Jack Dorseys förstahandsval – indiern Parag Agrawal – har fått godkänt av styrelsen att överta vd-posten för bolaget, entreprenören Bret Taylor blir ny styrelseordförande och att han för det tredje har tilltro till att de som arbetar på Twitter kan ändra bolagets kurs.

Jack Dorsey, 45, lämnar Twitter. Foto: Toshiki Sasazu

Paraq Agrawal har redan börjat jobba som vd och Jack Dorsey kommer hjälpa honom och Bret Taylor under en övergångsperiod. Anledningen till att Dorsey inte stannar kvar i bolaget som styrelseordförande är att han vill ge Parag utrymme för att leda bolaget.

Twitter är ett av de Big Tech-bolag som har censurerat och stängt ned många användarkonton som inte tillhör det vänsterliberala etablissemanget. Några grupper som har drabbats är konservativa röster, nationalister och Free Britney-gräsrotsaktivister.

Twitter lade sig även i den amerikanska presidentvalskampanjen 2020 – en kontrovers som till sist slutade med att bolaget raderade USA:s president Donald Trumps privata användarkonto till MSM:s stora glädje. Dessutom censurerade mikrobloggen användare som delade information om behandlingsmetoder som Ivermektin och hydroklorokin i inledningsskedet av så kallade covid-19-plandemin över hela världen.

Av Carl Gram

Källor:

Twitter censorship of COVID-19 early treatment research

Twitter – Wikipedia

Jack Dorsey – Wikipedia

Paraq Agrawal – Wikipedia

Bret Taylor – Wikipedia

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar