Rättegången mot Ghislaine Maxwell – misstänks ha gillrat honungsfällor i utpressningssyfte

Av | 1 december, 2021

Rättegången mot Ghislaine Maxwell inleddes på måndagen i New York och räknas vara klar först i januari nästa år. Hon anklagas, tillsammans med Jeffrey Epstein, för att ha lett en sexring med pedofila inslag för att kunna utöva utpressning mot delar av eliten i västvärlden.

newsgram | Nynäshamn den 1 december 2021

| EXPOSING THE CABAL | Rättegången mot Epsteins kumpan Ghislaine Maxwell inleddes på måndagen i en domstol på Manhattan i New York och väntas pågå till mitten av januari nästa år. Ett knappt år efter att Jeffrey Epstein hittades död i sin fängelsecell greps Ghislaine Maxwell i Bradford i New Hampshire i USA i början av juli 2020. Hon blev den första av Epsteins anklagade medbrottslingar som nu åtalas av åklagare.

När Ghislaine Maxwells band till FN-systemet blottas kan det leda till krav på att FN ska upplösas. Foto: Rick Bajornas / AP file

Om hon fälls på alla sex åtalspunkter mot henne – omfattande påstådda brott mot Mann-lagen och sexhandel från 1994 till 2004 – riskerar hon upp till 70 års fängelse. I åtalet nämns fyra påstådda offer som nu är vuxna kvinnor, men åklagaren antydde att det rör sig om fler och berättade för juryn att Maxwell och Epstein utarbetat ”ett pyramidspel av övergrepp”.

Mina damer och herrar, Jane var inte den enda, sade åklagare Lara Elizabeth Pomerantz.

Ghislaine Maxwells sexhandelsrättegång inleddes som en sagobok med en avskyvärd vändning när federala åklagaren berättade för juryn: ”Jag vill berätta om en ung flicka som heter Jane”. Hon beskrev ”Jane” som en 14-årig flicka som träffade en man och en kvinna på ett läger.

Vad Jane inte visste då var att mannen och kvinnan var rovdjur, sade Lara Elizabeth Pomerantz till juryn och använde senare uttrycket ”farliga rovdjur”.

Åklagaren identifierade mannen som Jeffrey Epstein och byggde i en stadig och lugn ton upp en dramatisk förväntan om kvinnan.

Vem var den där kvinnan som riktade in sig på unga flickor för sexuella övergrepp? Det var den tilltalade Ghislaine Maxwell, sade Lara Elizabeth Pomerantz i en laddad ton till juryn.

Att åklagaren kallade flickan i berättelsen för ”Jane” bygger på en lång tradition inom juridiken. Anonyma offer i rättsliga framställningar kallas typiskt sätt för ”Jane Doe”, och tre av de fyra ”minderåriga offren” i åtalet identifierades inte i rätten. Enda undantaget är Annie Farmer som offentligt trätt fram i press och i domstolshandlingar.

Flera andra kvinnor har gjort sådana påståenden i civilrättsliga sammanhang, men Ghislaine Maxwell är första gången sedan Epsteins kontroversiella överenskommelse med Alexander Costa från 2018 (vid denna tidpunkt statsåklagare i Floridas södra distrikt, reds. anm) där påståenden som rör hans konspiration har gått hela vägen till en brottmålsrättegång.

Jeffrey Epstein hittades död i sin fängelsecell i mitten av 2019, innan han ens kunnat ställas inför rätta. Tjänstemän kom fram till att det rörde sig om ett självmord.

Under rättegången kommer ni få höra om flera flickor som var måltavla för den tilltalade och Epstein. Ni kommer få höra om andra flickor som den tilltalade uppmuntrade Epstein att massera, vetandes om att Epstein planerade att delta i sexuella handlingar under dessa massagetillfällen, sade Lara Elizabeth Pomerantz.

När Ghislaine Maxwells försvarsadvokat höll försvarets öppningsanförande beskrev hon fallet som ett fall där kvinnan får bära skulden för en mans missgärningar.

Ända sedan Eva anklagades för att ha frestat Adam med äpplet har kvinnor fått skulden för mäns dåliga beteende, och kvinnor blir ofta fördömda och straffade mer än vad männen någonsin blir, sade Bobbi Sternheim.

Ghislaine Maxwell tillhör en familj som var uppkomlingar i den brittiska societeten. Till exempel kunde hon och Jeffrey Epstein umgås med prins Andrew utan att den brittiska underrättelsetjänsten larmade drottning Elizabeth att bekantskapen i allra högsta grad var olämplig. Ghislaines pappa Robert Maxwell (före namnbyte Ján Ludvík Hyman Binyamin Hoch, reds. anm) var en fattig ortodox jude som kom till Storbritannien från Tjeckoslovakien efter andra världskrigets slut.

På något konstigt sätt lyckades Robert Maxwell bygga ett medieimperium som kraschade vid hans bortgång 1991. När han begravdes i en ceremoni på Olivberget i Jerusalem närvarade Israels premiärminister Yitzak Shamir, Israels president Chaim Herzog, minst sex tjänstgörande och tidigare chefer för den israeliska underrättelsetjänsten. Till och med Storbritanniens dåvarande premiärminister John Major (Tories) berömde Robert Maxwell efter hans bortgång.

Några menar att Robert Maxwell var en spion och bedragare som arbetade åt Mossad och att hans arbete gick i arv till dottern Ghislaine Maxwell. Det är allmänt känt att Jeffrey Epstein transporterade sina gäster till en liten solig ö i Karibien som kallas för Epstein Island. Även om uppgifterna om sexuella orgier väcker anstöt är den blåvita tempelbyggnaden högst upp på en höjd på Epstein Island och ockulta ritualer i närheten av större intresse liksom uppgifter om att det fanns underjordiska tunnlar på ön som kan ha med trafficking och experiment på människor att göra. MSM borde ställa frågan: Varför kunde Ghislaine Maxwell ta sig till/från Epstein Island med hjälp av en liten ubåt?

Bobbi Sternheim avfärdade åklagarens inledande ord till jurymedlemmarna och sade att hon önskade att hon kunde berätta för dem en progressiv ”en gång i tiden”-berättelse, men att det inte passade sig. Sedan drog hon till med en helt annan liknelse när hon kom in på Epstein.

I många avseenden var han som en James Bond från 1900-talet, sade Bobbi Sternheim, och tillade att ”hans mysterium har väckt intresse och hans anklagare har skakat om pengaträdet och miljontals dollar har ramlat ned över dem”.

Bobbi Sternheim beskrev minnen som bristfälliga och i förundersökningen framgår det att hon tänker kalla in falska minnen-experten Elizabeth Loftas som har vittnat till fördel för sådana som Harvey Weinstein, Robert Durst, OJ. Simpson och hundratals andra brottsmisstänkta som velat undergräva trovärdigheten hos sina anklagare.

Två vakter ledsagade Ghislaine Maxwell in och ut ur rättssalen utan handbojor innan rättegången startade i måndags. Hon var klädd i en gräddfärgad tröja och svarta byxor och vitt munskydd som ibland gled nedför hennes näsa. I samlingen med reportrar, advokater och en familjemedlem till Maxwell satt det påstådda offret Sarah Ransome.

Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma, sade hon till reportrar utanför domstolsbyggnaden.

När hon kom in i domstolsbyggnaden ungefär 30 minuter innan utnämningen av juryn avslutades, höjde Ghislaine Maxwell ögonbrynen för att uppmärksamma systern som satt på första raden. Under förmiddagen valde rättens ordförande, domare Alison Nathan, ut 12 olika jurymedlemmar och sex suppleanter från en grupp bestående av 58 kandidater.

Deras identiteter hålls anonyma och refereras endast till med deras tilldelade nummer. Efter att domaren svurit in dem, drog sig juryn tillbaka för lunch, och de inledande redogörelserna började under eftermiddagens session i måndags.

Ghislaine Maxwells försvar hävdar att hon inte gjort det hon anklagas för och att hon också var ett offer för Jeffrey Epsteins manipulativa personlighet. Frågan är dock om Ghislaine arbetade åt Epstein eller om det inte var på det viset att hon var hans handler och höll reda på honom.

Av Carl Gram

Källor:

‘Dangerous Predators’: Prosecutor Opens Long-Anticipated Trial of Ghislaine Maxwell with a Tale of ‘Jane’ and Jeffrey Epstein

I dag inleds rättegången mot Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell accuser ’Jane’ testifies on Day 2 of trial

Sexhandel med minderåriga flickor behandlas vid stor rättegång: Epsteins medarbetare Ghislaine Maxwell misstänks ha förmedlat flickor

Jury klar i rättegången mot Ghislaine Maxwell

’Partner In Crime’: Maxwell Prosecution Opens With Sordid Details Of Epstein Sexual Predation

Ghislaine Maxwell – Wikipedia

Robert Maxwell – Wikipedia

Jeffrey Epstein – Wikipedia

Jeffrey Epstein: Former Member Of The Trilateral Commission

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar