Kaosvänstern saboterade Vox-ledaren Santiago Abascals möte i New York

Av | 9 mars, 2020

Voxs partiledare Santiago Abascal tvingades byta möteslokal i New York efter hot från den våldsbejakande vänstern. Efter mycket om och men kunde han hålla ett tal på en kubansk restaurant inför medlemmar från den spanska diasporan i USA.

newsgram | Nynäshamn den 9 mars 2020

| YTTRANDEFRIHET | Efter hot från våldsbejakande vänsterextremister tvingades Voxs partiledare Santiago Abascal byta lokal för ett möte i New York i all hast på onsdagen, rapporterar the Gateway Pundit. Anarkisterna saboterade två möteslokaler – men till sist lyckades Vox boka in mötet på en kubansk restaurant.

Santiago Abascal höll tal på en kubansk restaurant. Skärmbild: Vox © Twitter

 

Trots svårigheterna att finna en lokal och hinna omdirigera anhängarna i sista stund till den nya mötesplatsen var Santiago Abascal vid gott mod när han höll sitt tal i onsdags.

Friheten och demokratins fiender misslyckades i deras försök att tysta vår röst, sa han.

Abascal är partiledare för det nationalkonservativa partiet Vox som har växt från ingenting till att bli det tredje största partiet på kort tid i Spanien. Innan parlamentsvalet i april förra året hade Vox ingen representation i det spanska parlamentet i Madrid.

 

I nyvalet som ägde rum i höstas landade Vox på 15 procent och fick 52 platser i det spanska parlamentet. Därmed lyckades Santiago Abascal och hans partikamrater spräcka det rådande tvåblockssystemet i spansk politik. De gamla partierna tvingades söka sig över blockgränsen för att kunna bilda regering.

Under sitt besök i USA har Santiago Abascal träffat flera ledande republikanska politiker som Ron Johnson, Ted Cruz och veteranen Chris Smith. Dessutom mötte han Iván Espinosa de los Monteros för att analysera förbindelserna mellan Spanien och Kuba.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar