KDs affischnamn lät skattebetalarna betala familjens hotellnotor – avgår inte

Av | 23 augusti, 2018

KD-politikern Caroline Szyber har låtit skattebetalarna stå för notan när hon rest med familjen i Sverige och utomlands. Trots slarv med korrekt redovisning av reseräkningar sitter hon kvar som riksdagsledamot.

(newsgramNynäshamn 23 augusti 2018)

Nu är det dags igen. Kristdemokraternas toppnamn i Stockholm, 36-åriga Caroline Szyber, har låtit riksdagen stå för reseräkningarna när hennes familj har övernattat på fashionabla hotell vid resor till Rom och Venedig enligt Aftonbladet. Enligt Kristdemokraterna vilar deras politik på kristen värdegrund.

Under morgonen kallades Caroline Szyber till ett krismöte med KDs valledare Peter Kullgren. Några timmar senare på torsdagen kom beskedet – partiledningen har fortsatt förtroende för henne.

Vi kan konstatera att Caroline har gjort fel, men insett sina fel och berättat om dem och rättat till det. De pengar som borde dragits av direkt kommer nu dras på kommande lön, sa Peter Kullgren till tabloiden Expressen.

På 1990-talet tog socialdemokraten Mona Sahlin också ut förskott på lönen. Till skillnad från Caroline Szyber tvingades Sahlin ta time out från politiken. Igår fick KDs riksdagsledamot Pernilla Gunther avgå efter det att Aftonbladet avslöjat att hon använt hyrbil för privata resor till släkt och vänner – men låtit riksdagen betala.

KDs Ebba Busch Thor räddar kvar partikamraten Caroline Szyber. Foto: Erik Simander/TT

Efter de senaste dagarnas KD-skandaler är är domen hård mot Caroline Szyber och Kristdemokraterna i sociala medier. Hon och andra riksdagspolitiker hånas öppet. En flashbackprofil jämför med vanliga arbetslivet.

En vanlig anställd skulle bli sparkad för sånt här men det gäller tydligen inte riksdagsledamöter. Man kan bara spekulera i hur många av dem som myglar med diverse ersättningar men det lär nog vara fler än några enstaka.” BWisser – Flashback 23 augusti 2018

En annan undrar om inte politikerfrälset lever sina egna liv i parallellsamhällen – bubblor.

Håller det på att växa fram ett parallellsamhälle där politiker inte längre beaktar svensk lag?
Att just KD-politiker roffar åt sig och fuskar sticker nog lite extra i ögonen på deras väljare.
Kan mycket väl bli sista spiken i kistan för KD som riksdagsparti.” B. R. Donut – Flashback 23 augusti 2018

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar