KDU: ”Invandrare ska erbjudas återvandring”

Av | 30 augusti, 2018

Nu kräver KDUs ordförande Christian Carlsson att nästa regering tar tag i invandringspolitiken – annars kommer fler parallellsamhällen uppstå och Sverige kan inte hålla ihop som land. Han menar att invandrare som inte vill anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar ska erbjudas möjlighet att återvandra till sina hemländer.

newsgram | Nynäshamn 30 augusti 2018

Nu ansluter sig Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, till de partier som vill ha större fokus på återvandring för invandrare som inte lyckas anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar. KDUs ordförande Christian Carlsson konstaterar i en debattartikel- som publicerades under onsdagen på DN Debatt – att problemen med invandringspolitiken går tillbaka till Olof Palmes dagar på 1970-talet och Proposition 1975:26 om riktlinjer för invandrar- och minoritetspolitiken i Sverige – därefter har Sverige haft en allt för omfattande och kravlös invandring. Detta har lett till att parallellsamhällen uppstått i hela landet.

KDU vill förbjuda böneutrop och erbjuda återvandring för invandrare som inte vill anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar. Foto: Aleksandr / Colourbox

KDUs ordförande Christian Carlsson listar tre krav som ungdomsförbundet ställer på nästa regering – syftet med kraven är att uppnå bättre integration för att Sverige ska kunna hålla ihop som land.

För det första vill KDU ställa tuffare försörjningskrav för att bidragsberoende inte ska gå i arv i utanförskapsområden. KDU vill tillåta lägre ingångslöner och reformera arbetsmarknaden för att det ska bli lättare för invandrare att få ett jobb i Sverige och den vägen försörja sig själv.

För det andra vill KDU att invandrare ska känna till mer om Sverige, svensk historia och det svenska kulturarvet för att bättre förstå hur svenska värderingar fungerar i praktiken. KDU lyfter fram goda kunskaper i svenska språket som en nyckel för att lättare få ett jobb i Sverige.

För det tredje kräver KDU kulturell anpassning av invandrare för att dämpa kulturkrockarna mellan svenskar och invandrare i arbets- och vardagslivet. Till exempel vill KDU inte acceptera niqab eller heltäckande slöja eftersom det bryter mot traditionella svenska värderingar om hur jämställdhet mellan kvinnor och män bör se ut – oavsett ålder. KDU försvarar religionsfriheten, men säger nej till att människor i Sverige ska behöva höra regelbundna muslimska böneutrop från moskéer i sina egna bostadsområden. Enligt Christian Carlsson är böneutropet problematiskt eftersom det delvis är en kallelse till bön – men också en trosbekännelse vars syfte enligt kommentarerna till ”Umdat Al-Ahkam” är att visa att folket i staden är muslimer.

Christian Carlsson avrundar debattartikeln med att poängtera att ansvaret för anpassning till svensk kultur och svenska värderingar i mångt och mycket ligger hos invandrarna själva – för invandrare som inte vill anpassa sig till ett liv i Sverige ska det vara möjligt att återvandra till hemlandet.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig – här är några kommentarer på Twitter under onsdagskvällen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar