Kommer AfS göra om förra årets charmoffensiv under Almedalsveckan?

Av | 18 juni, 2019

Alternativ för Sverige (AfS) deltar på årets Almedalsvecka i Visby. Partiledaren Gustav Kasselstrand kommer tala på partiets båda torgmöten – dessutom utlovar AfS livesända torgmöten och intervjuer från minglandet i Visby.

newsgramNynäshamn 18 juni 2019

| NATIONALISM | Partiet Alternativ för Sverige (AfS) meddelade på tisdagen att man deltar på Almedalsveckan. AfS kommer livesända torgmöten och intervjuer direkt från Visby. Förra året fick partiet beröm för professionellt agerande och stilbildande koncepttänkande för att positionera AfS som det ledande återvandringspartiet i Sverige.

God stämning kännetecknade Alternativ för Sveriges deltagande på förra årets Almedalsvecka i Visby. Foto: Henrik Montgomery/TT

 

Partiledaren Gustav Kasselstrand kommer tala på partiets torgmöten måndag-tisdag på Donners Plats i Visby. Förra året blev AfS den stora snackisen under Almedalsveckan genom en rad spektakulära utspel. Invandringsförespråkare utgår oftast från att migranter endast klarar av att migrera i en riktning – mot rika länder såsom Sverige.

AfS använder sig däremot av begreppet kretsloppsmigration där man tar för givet att klarar migranter av att migrera till Sverige klarar samma migranter av att migrera tillbaka till sina hemländer. Eftersom klimatavtrycket i Sverige är mycket större jämfört med länder i Afrika, Mellanöstern och Asien är det av särskild vikt att man inte tillåter någon svensk befolkningsökning därifrån genom migration.

På plats i Visby lanserade Alternativ för Sverige konceptet Återvandringsverket för att visa att det går att genomföra partiets återvandringspolitik.

 

Politikerveckan i Almedalen har varit en tradition sedan 1968 då bland andra Olof Palme talade. Sedan dess har evenemanget utökats till att riksdagspartierna har varsin dag. Årets Almedalsvecka inleds av att språkröret Per Bolund håller tal på Miljöpartiets dag den 30 juni och avslutas med att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller tal på politikerveckans allra sista dag, den 7 juli.

Alternativ för Sverige ställde upp för första gången i EU-valet i maj och partiet kandiderar i riksdagsvalet 2022 med målsättningen att ta plats i Sveriges riksdag.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar