Trump: ”Inte Irak bakom 11 september-attackerna”

Av | 18 juni, 2019

USAs president Donald Trump avslöjar i en tv-intervju att han inte alls tror att det var Irak som låg bakom terrordådet i USA – utan några andra.

newsgram | Nynäshamn 18 juni 2019

| POST-9/11 | USAs tidigare president George W. Bush använde 11 september-attackerna som förevändning för att inleda ett världsomspännande krig mot terrorism. Nu ifrågasätter president Donald Trump det officiella narrativet i en ABC News-intervju – som visades i söndags – där han säger att han tror att han vet vem som låg bakom 11 september-attackerna i 2001.

Irak slog inte ut World Trade Center. Det var inte Irak. Det var några andra. Och jag tror att jag vet vilka de andra var. Och det gör du kanske också, sa Donald Trump till programledaren George Stephanopoulos.

Nästan 3 000 personer dog när en grupp bestående av mestadels saudiska terrorister kapade fyra passagerarplan, och flög dem in i Twin Towers i New York och in i en flygel på Pentagons högkvarter i Virginia, medan ett fjärde kraschade på öppen mark i Pennsylvania på grund av att några passagerare upptäckte vad som var på väg att hända och därför försökte stoppa kaparna. Alla passagerarna på flyg 93 omkom direkt vid kraschlandningen.

USAs presidentpar Donald och Melania Trump guidas av Stephen Clark på minnesplatsen för flyg 93 nära staden Shanksville, Pennsylvania. Bilden är från 2018. Foto: Kevin Lamarque/ Reuters

 

Trots att ingen tog på sig ansvaret för attackerna de nästkommande månaderna lyckades NSA och tysk underrättelsetjänst spåra kommunikation som pekade mot Al-Qaida-ledaren Usama bin Laden, skriver den amerikanska finansbloggen ZeroHedge. Därefter kunde utredarna koppla de 19 kaparna till bin Ladens terrororganisation Al-Qaida.

I ABC News-intervjun gick Trump vidare från att kommentera 11 september-attackerna till att kritisera USAs militära intervention i Mellanöstern, som han kallar för ”det sämsta beslutet i vårt lands historia” och liknar regionen vid ”kvicksand.”

Det var ett hemskt beslut att gå in i Mellanöstern. Fruktansvärt, sa Donald Trump.

Han fortsätter.

Vi är nu uppe i nästan 8 biljoner dollar. Och när vi vill bygga en väg, en motorväg, en skola, eller någonting annat, krigar alla om pengarna. Det är löjligt. Så det var ett dåligt beslut.

Några analytiker menar att president Donald Trump har tröttnat på Mossads försök att tvinga in USA i krig. Han vill förhindra detta genom att antyda att han vet om att den israeliska underrättelsetjänsten, tillsammans med några andra länders, riggade 11 september-attackerna för att dra igång krig mot Irak och en rad andra länder i Mellanöstern.

Redaktionen på TruNews tror däremot att Trumps utspel mest handlar om att sionisterna vill att folk tittar på Iran så man kan starta ett nytt krig.

 

Redan under presidentvalskampanjen 2016 kritiserades Donald Trump när han hävdade att: ”Det fanns människor som jublade på andra sidan av New Jersey, där du har stora arabiska befolkningar. De jublade när World Trade Center föll.”

Han försvarade sina kommentarer genom att peka på en Washington Post-artikel från 18 september 2001 där det gick att läsa: ”I staden Jersey City, inom loppen av några timmar från det att två flygplan flög in i World Trade Center, häktade och förhörde brottsbekämpande myndigheter ett stort antal människor som påstås ha setts fira attackerna och hållit utomhusfester på hustaken medan de tittade på förstörelsen på andra sidan floden.”

 

I efterdyningarna till 11 september-attackerna greps också de fem så kallade ”dansande israelerna” som lokala ortsbor sett dansa omkring och fira på gatorna runtom New Jersey.

five of the Israelis came to the FBI’s attention after they were seen by New Jersey residents on Sept. 11 making fun of the World Trade Center ruins and going to extreme lengths to photograph themselves in front of the wreckage. The FBI seized and developed their photos, one of which shows Sivan Kurzberg flicking a cigarette lighter in front of the smouldering ruins in an apparently celebratory gesture

Associated Press via Globe and Mail (2001)

Året därpå, i 2002, berättade en amerikansk underrättelseofficer för Forward Magazine att männen genomfört ett övervakningsuppdrag åt Mossad där männens arbetsgivare Urban Moving Systems of Weehawken, NJ, fungerat som front för själva operationen. ABC News rapporterade 2002 att FBI hade samma misstankar om israelerna. Israelerna hävdade däremot att de hade varit på ”arbetsferie” i USA och fick klartecken från FBI att återvända till Israel. I ett israeliskt tv-program berättade en av männen att de hade varit på besök i New York för att ”dokumentera händelsen.”

 

I maj gick Trump-administrationen med på en FOIA-förfrågan om att tillhandahålla pixlade svartvita bilder på männen, men materialet rätar inte ut några frågetecken, menar ZeroHedge.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar