Manifestationer mot coronarestriktioner över hela världen

Av | 21 mars, 2021

I Sverige och på andra håll i världen anordnades på lördagen frihetsmanifestationer där demonstranterna protesterar mot de coronarestriktioner som införts i land efter land. I uppemot 40 länder i flera världsdelar hölls demonstrationer med tusentals deltagare.

newsgram | Nynäshamn den 21 mars 2021

| EN NY TID | Under lördagen anordnades coronademonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Demonstranterna samlades för att protestera mot de coronarestriktioner som införts i Sverige, där bland annat rätten att få demonstrera har upphört att gälla trots att detta på papperet är en grundlagsskyddad medborgerlig fri- och rättighet. Hundratals demonstranter uppskattas ha deltagit i manifestationerna i Sverige.

 

Under parollen ”Worldwide Freedom Rally” arrangerades frihetsmanifestationer i uppemot 40 länder med tusentals deltagare. Demonstranterna är missnöjda med bland annat lockdown’s, masstestningar, övervakningssamhället, krav på att bära munskydd utomhus, massvaccineringar och på senare tid förslag om att införa så kallade coronapass för att kunna resa fritt.

Några dagar innan helgens frihetsmanifestationer mot en global hälsodiktatur släppte Karen Hudes ett nytt YouTube-klipp (som egentligen inte har något med coronaviruset att göra, men ändå passar in i sammanhanget, reds. anm.). Hon har arbetat som jurist i många år på Världsbanken och sägs tillhöra den inre kretsen av kabbalen. Hennes roll som visselblåsare – eller kanske hellre budbärare – är att förklara för folk vilken riktning mänskligheten är på väg mot. Hon gömmer sig inte bakom en massa tekniska ord, utan använder ett enkelt språk för att folk ska förstå.

 

I en drygt halvtimme lång video berättar Karen Hudes att det nu finns en kritisk massa som kan leda mänskligheten in i det som hon kallar för ”en snällare verklighet”. Hon sammanfattar sitt budskap med orden: ”Truth is truth!”

Helgens demonstrationer kan komma som en överraskning för den som enbart följer traditionell medias nyhetsförmedling av coronakrisen. Men under en längre tid har missnöjet jäst under ytan med massmedias oförmåga att rapportera om verkligheten på ett sanningsenligt sätt. Internet har dock luckrat upp medias monopol över vår gemensamma verklighetsbeskrivning. Numera kan folk från olika delar av världen koppla upp sig på digitala plattformar och bilda så kallade kunskapsklusters där man gemensamt dryftar olika slags frågor och tillsammans kommer fram till en bild av verkligheten som ligger närmare sanningen än den bild av verkligheten som journalister väljer att förmedla i sin nyhetsrapportering.

En grupp coronademonstranter har samlats på Norrmalmstorg i Stockholm. Skärmbild: Twitter / Samnytt

 

Ingen förnekar att det råder pandemi i världen. Men det är ingen medicinsk pandemi. Utan en rädslopandemi som får sin näring ur massmedias krigsliknande rapportering om coronaviruset, och vars psykologiska syfte tycks vara att sätta skräck i folk. För tittar man på statistik från den amerikanska myndigheten CDC är läget inte alls alarmerande. I åldersgruppen 0-69 år pendlar överlevnadsgraden i Covid-19 från 99,997 % i de yngsta åldrarna till 99,5 % bland de äldre. Utifrån dessa siffror liknar medias hantering av coronakrisen ingenting annat än en gigantisk psyops.

Av allt att döma utgör coronademonstranterna den kritiska massa som Karen Hudes talar om i sin YouTube-video ”Our New Reality”. Deltagarna på manifestationerna kommer från vitt skilda läger i samhället med en blandning av hippies, 5G-motståndare, arbetare, nationalister, akademiker och vaccinmotståndare i alla åldrar samlade på en och samma plats. En tillräckligt stor kritisk massa av befolkningen som är resistenta mot mindcontrol och därigenom lättare kan genomskåda den förvanskning av verkligheten som tillhandahålls av bland annat massmedia.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Man skulle kunna dra en parallel mellan det som Karen Hudes kallar för ”The 100th Monkey Effect” i sin video och det kunskapsutbyte som sker på dessa frihetsmanifestationer när folk träffas och har det trevligt tillsammans. För varje person håller i en pusselbit som beskriver den verklighet vi alla lever i. Och på manifestationerna är det möjligt för alla att utbyta erfarenheter, lära och undervisa varandra och på det sättet lägga pusselbitarna på rätt plats och därigenom vara med och forma en ny verklighet.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar