Marie Fredriksson har gått bort – hon blev 61 år

Av | 10 december, 2019

Roxette-sångerskan Marie Fredriksson är död – hon gick bort under måndagsmorgonen i sviterna av sin tidigare sjukdom.

newsgram | Nynäshamn den 10 december 2019

| POPHISTORIA | Världsstjärnan Marie Fredriksson är död – hon blev 61 år gammal. Roxettes manager Marie Dimberg meddelade den sorgliga nyheten i ett pressmeddelande på tisdagen.

Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom.

 

Dimberg Jernberg Management – den 10 december 2019

Roxette-kollegan Per Gessle tackar Marie Fredriksson för allt som de hann uppleva tillsammans.

Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela!

 

Tack Marie, tack för ALLT.

 

Per Gessle – den 10 december 2019

Marie Fredriksson avled på måndagen i sviterna av sin hjärntumör. Hon drabbades av sjukdomen 2002 och tillfrisknade först 2009. Roxette gjorde några världsturnéer mellan 2010 och 2016 – men sångerskan hade inte längre samma geist som tidigare när hon uppträdde.

Roxette nådde ut till fans i hela världen med deras engelskspråkiga låtar – men när Marie Fredriksson skulle göra något som soloartist blev det låtar på svenska. Hon hann med att släppa solo-albumet ”Nu!” (2013) och göra turnén ”Nu.” Men sedan sa läkarna stopp. De avrådde henne från fler påfrestande scenframträdanden. Hon drog sig tillbaka till lugnet med sin familj i Djursholm.

Roxettes sångerska Marie Fredriksson har gått bort. Skärmdump © Roxette & YouTube

 

Marie Fredriksson fick sitt stora genombrott som sångerska med hitlåten ”Ännu doftar kärlek” från 1984. Hon har dessutom släppt sololåtarna ”Sparvöga” (1989) och ”Tro” (1996) som blev stora hits i Sverige. När Per Gessle hade en svacka i karriären i mitten av 1980-talet frågade han henne om de inte kunde göra en låt ihop. Marie Fredriksson tackade ja och popduon från Halmstad blev en av Sveriges största musiksuccéer jämte ABBA och Europe.

 

När Roxette släppte poplåten ”Neverending Love” 1986 blev det starten på gruppens fantastiska karriär. Roxette har haft fyra singelettor på Billboardlistan i USA. Några oförglömliga Roxette-låtar är ”The Look” (1988), ”Listen To Your Heart” (1989) och ”It Must Have Been Love” (1990) – det är en ballad som finns med på soundtracket till Hollywood-filmen ”Pretty Woman” med skådespelarna Richard Gere och Julia Roberts i huvudrollerna.

 

Marie Fredriksson efterlämnar maken Mikael Bolyos och deras två barn Josefin och Oscar.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar