Masskjutning i USA – tre dödade och flera skadade

Av | 20 september, 2018

Tre personer och flera skadades allvarligt i en skottlossning i ett affärsdistrikt i Aberdeen i nordöstra USA. En kvinna är misstänkt för skjutningen – hon vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

newsgram | Nynäshamn 20 september 2018

En skottlossning har ägt rum i ett affärsdistrikt i staden Aberdeen i delstaten Maryland i nordöstra USA tidigt på torsdagsmorgonen rapporterar Fox News. Enligt de senaste tillgängliga uppgifterna ska tre personer ha dödats i skottdramat och flera andra har skadats. En kvinna är misstänkt för masskjutningen – hon vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Vi är tidigt ute i den här utredningen. Men det är viktigt att vi hanterar fakta, sa Jeffrey Gahler, sheriff i Harford County, under en presskonferens.

Stort pådrag efter dagens masskjutning i Maryland. Foto: Jerry Jackson /The Baltimore Sun via AP

En kort stund efter skottlossningen anlände de första polispatrullerna till platsen.

Vi följer den fruktansvärda skjutningen i Aberdeen noggrant. Våra böner går till alla som har drabbats, sa Larry Hogan, guvernör i Maryland.

Enligt nyhetsbyrån Reuters misstänks skottdramat vara arbetsrelaterat. Endast ett vapen ska ha använts under skottlossningen – inga skott ska ha avlossats av polisen. Under presskonferensen ska sheriff Jeffrey Gahler inte ha besvarat en fråga om skytten skadat sig själv. Skottdramat ägde rum en dag efter det att en man sköt och sårade fyra personer – däribland en polis – utanför en domstolsbyggnad i delstaten Pennsylvania i nordöstra USA.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar