Notiser 10-06-20: Jenny Strömstedt svimmade i direktsändning om Olof Palme-utredningen

Av | 10 juni, 2020

Programledaren Jenny Strömstedt föll ihop i en direktsänd intervju med chefsåklagaren Krister Petersson om beslutet att lägga ner Olof Palme-utredningen efter 34 år. Tidigare på onsdagen häktades en 37-årig man för dubbelmordet i Linköping 2004 – släktforskare ledde polisen på rätt spår.

newsgramNynäshamn den 10 juni 2020

| Världen | Prins Philip firade sin 99-årsdag på onsdagen på Windsor Castle tillsammans med drottning Elizabeth. Paret har levt i självvald isolering sedan mars på grund av coronavirusets utbrott i världen.

Källa: Vanity Fair

| Sverige | En 37-årig man hemmahörande i Linköping greps på tisdagen misstänkt för dubbelmordet i Linköping 2004. En sexårig pojke och en 56-årig kvinna knivhöggs till döds i ett bostadsområde i Linköping tidigt på morgonen den 19 oktober. Det var genom utökade slagningar i DNA-register som polisen kunde gripa mannen. Mannen har erkänt att det var han som högg ihjäl pojken och kvinnan. På onsdagen beslutade Linköpings tingsrätt att häkta 37-åringen misstänkt på sannolika skäl misstänkt för morden.
Åtal ska vara väckt senast den 8 juli och tingsrätten beslutade också mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Källa: SVT

| Politik | Chefsåklagaren Krister Petersson meddelade på onsdagsmorgonen att Olof Palme-utredningen läggs ner. Enligt Petersson är den så kallade Skandiamannen den utpekade mördaren. Palmegruppen har inte lyckats säkra något mordvapen eller annan teknisk bevisning som kan binda Skandiamannen till mordet på statsminister Olof Palme. Istället bygger Palmegruppens bevisning på en så kallad indiciekedja. Polisprofessorn Leif GW Persson kallar beskedet för en ”kolossal besvikelse”.

 

Han är inte ensam om att vara besviken på Palmegruppens huvudspår. Redan i vintras intervjuade Swebb-TV ett ögonvittne som befann sig på mordplatsen som sa att Skandiamannen inte är Olof Palmes mördare.

Källa: Expressen

| Ekonomi | Biltillverkarna Fiat Chrysler och Peugeot PSA vill skapa världens fjärde största biltillverkare genom ett samgående. Men affären värderad till 50 miljarder dollar hotas nu av en utdragen EU-antitrustutredning som i värsta fall kan spoliera den planerade jättefusionen.

Källa: Reuters

Programledaren Jenny Strömstedt svimmar under en direktsänd intervju med chefsåklagaren Krister Petersson. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon drabbades av ett blodtrycksfall. Foto: TV4

| Kultur | Programledaren Jenny Strömstedt föll ihop i direktsändning i TV4 och låg utslagen på golvet. Hon intervjuade chefsåklagaren Krister Petersson om Olof Palme-utredningen när hon kollapsade. TV4 tvingades avbryta för reklam och meddelade senare via kommunikationschefen att Jenny Strömstedt ”mår under omständigheterna bra”.

Källa: Expressen

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar