Ordkrig mellan Hanif Bali och en hårt trängd Mattias Karlsson

Av | 20 januari, 2018

Sverigedemokraten Mattias Karlsson attackerade inatt moderaten Hanif Bali på Facebook och uppmanade den iranskfödde politikern att byta parti till Sverigedemokraterna istället. Allt verkar som att Mattias Karlsson känner sig pressad inför höstens riksdagsval – då SD riskerar att åderlåtas på väljare från flera håll samtidigt.

[NewsGram – Nynäshamn 20 januari 2018]

Ett ordkrig har utbrutit mellan moderaten Hanif Bali och sverigedemokraten Mattias Karlsson i sociala medier. Vid midnatt – natten mot lördagsmorgonen – skrev Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson ett Facebookinlägg som därefter har fått stor spridning.

”God insats av Hanif Bali. Fakta på bordet just nu är dock att en röst på Hanif Bali är en röst på fortsatt massinvandring och mångkulturalism. Han har helt enkelt inte sitt parti med sig och hans parti vill dessutom regera med multikulti-extremister, men vägrar att ens samtala med det enda partiet som på riktigt vill skärpa migrationspolitiken och återupprätta svenska värderingar. Om Bali verkligen insett betydelsen av en i grunden förändrad migrationspolitik så borde han rimligen byta parti. Jag har respekt för mycket av det han gör, men vad hjälper det när de röster han lockar till sig i slutänden bara kommer att användas för att stärka samma globalistiska maktelit som skapat det samhällsklimat som Bali säger sig vilja förändra?

 

Foto: Twitter

 

Moderaten reagerade med bestörtning över Mattias Karlssons anklagelser på Facebook. Enligt den iranskfödde Hanif Bali beror SD-toppens ilska på att Sverigedemokraternas monopol på invandringsfrågan är på väg att utmanas av andra politiska partier.

 

Uppmärksammad i amerikansk media

Allting började för några dagar sedan när Hanif Bali medverkade i ett tv-inslag i amerikansk television. Det fick stor medial uppmärksamhet på bägge sidorna av Atlanten. I intervjun förklarade Hanif Bali för programledaren Tucker Carlson på Fox News och för amerikanska tv-tittare hur allvarligt läget är i Sverige.

 

 

Iranskfödde Hanif Bali beskriver situationen i Sverige med mörka penseldrag. Att de invandringspolitiska problemen har blivit svåra att hantera efter det att S/MP-regeringen släppt in uppemot 250 000 asylsökande de senaste åren. Han jämför mängden asylsökande i Sverige, med att det skulle motsvara 8-9 miljoner asylsökande om USA tog emot lika många asylsökande/capita. Enligt Hanif Bali konsumerar asylsökande dyra tjänster som tillhandahålls genom det svenska välfärdssystemet såsom bostäder, sjukvård och utbildning. Men det är inte det största problemet.

Vi ser nu ghetton och gatugäng som aldrig riktigt har funnits i Sverige. Jihadister som reser utomlands. Helt nya problem i Sverige. De svenska systemen är inte skapta för att hantera sådana här problem, sa Hanif Bali, till Tucker Carlson på Fox News.

 

Sverigedemokraterna har svängt 180 grader – i smyg

På Facebook hävdar Mattias Karlsson att de invandringskritiska väljare som Hanif Bali lockar över till Moderaterna riskerar att bli lurade. Enligt Mattias Karlsson är Moderaterna ett globalistiskt parti med globalistiska lösningar på invandringspolitiken. En genomgång av Sverigedemokraternas politiska omsvängning sedan riksdagsinträdet år 2010 visar dock att Mattias Karlsson har bundit upp partiet kring globalistiska lösningar. Ett exempel är SDs hårt kritiserade ”öppen svenskhet” som om några årtionden innebär att den minoritetsgrupp som är störst i Sverige också är den minoritetsgrupp som har rätten att definiera svensk kultur. Det behöver nödvändigtvis inte vara svenskar. I EU-parlamentet har Sverigedemokraternas ledamöter Kristina Winberg och Peter Lundgren röstat ja till frihandelsavtalet TTIP-avtalet mellan USA och EUs medlemsstater. Det innebär bland annat att globala företag kan stämma nationen Sverige för eventuell lagstiftning som minskar det globala företagets vinster här. För snart två år sedan körde Jimmie Åkesson över partiets försvarspolitiske talesperson Mikael Jansson och kongressbeslut i frågan om Sveriges värdlandsavtal med Nato – det innebär att Sverige kan fungera som skådeplats för ett krig mellan Nato och Ryssland.

 

Nordfront hejarklack åt Hanif Bali

I ordkriget mellan Hanif Bali och Mattias Karlsson verkar det nu som att den hetlevrade iranskfödde politikern har gått segrande ut ur striden. Men det är inte första gången som Hanif Bali hamnar i blåsväder i sociala medier. I höstas fick Hanif Bali oväntad uppbackning från nationalsocialisterna i Nordfronts redaktion. Den gången kämpade Hanif Bali mot kulturmarxisterna Helle Klein och Henrik Arnstad. Då lät det så här.

 

Att läget är bekymmersamt för Sverigedemokraterna inför riksdagsvalet i höst, kan till stor del härledas till Mattias Karlssons beslut år 2015 att sparka ut partiets 5000 ungdomspolitiker i SDU. Inför årets riksdagsval har SDU-politikerna startat ett eget politiskt parti – Alternativ för Sverige – de tänker ställa upp i kommun-, landsting- och riksdagsvalet.

I höst riskerar Sverigedemokraterna alltså att förlora väljare till flera konkurrenter; Moderaterna, Socialdemokraterna, Nordiska Motståndsrörelsen och Alternativ för Sverige.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar