#ReleaseTheMemo – dramatik i Washington D. C.

Av | 21 januari, 2018

Under torsdagen gjordes ett hemligstämplat PM tillgängligt för ledamöter i Kongressen i Washington D. C. – nu kan Robert Muellers förundersökning mot Donald Trump komma att avslutas. Den fyra-sidiga rapporten  avslöjar hur Obama-administrationen, Clintonkampanjen och delar av FBI konspirerade ihop för att stoppa Donald Trump från att bli president – genom att fabricera uppgifter som pekade ut honom som en rysk agent.

[NewsGram – Nynäshamn 21 januari 2018]

Ett fyra sidor långt PM skakar om makteliten i Washington D. C. – innehållet kan leda till att Barack Obama och Hillary Clinton åtalas och ställs till svars inför domstol. I sociala medier peakar hashtaggen #ReleaseTheMemo och #Obamagate. Det var i torsdags som ett hemligstämplat PM gjordes tillgängligt för Kongressens ledamöter i Washington D. C. – uppgifterna i det fyra sidor långa PM:et beskriver missbruk av övervakning och pekar ut namngivna höga tjänstemän vid det amerikanska Justitiedepartmentet och FBI – som nu kan få lämna sina tjänster skriver journalisten Sara Carter i en artikel i den ansedda tidskriften Global Research.  Enligt henne kan Robert Muellers pågående förundersökning mot president Donald Trump och personer i hans nära omgivning komma att avslutas – det så kallade Rysslandsspåret som utmålar honom som en rysk agent.

 

 

Skandalen som beskrivs vara större än Watergate-skandalen på 1970-talet bottnar i historien om hur Obama-administrationen tillsammans med Clintonkampanjen och delar av FBI konspirerade för att hindra republikanen Donald Trump från att vinna presidentvalskampanjen – för att slippa undan korruptionsanklagelser.

Foto: Jim Watson/AFP/Getty Images

I efterhand har trådarna nystats upp som avslöjar att Clintonkampanjen och demokraterna betalade stora belopp för en dossier som innehöll uppseendeväckande detaljer om Donald Trump och personer i hans nära omgivning och deras relation till Ryssland. Uppgifterna i dossiern läcktes till corporate media – alltså privatägd media – i USA och fick därefter spridning i hela världen.

Stora svenska mediehus förmedlade fabricerade falska uppgifter

I Sverige rapporterade exempelvis tabloiden Aftonbladet och flera andra stora svenska medier om Donald Trump i sexuella handlingar som ska ha arrangerats och övervakats av ryska underrättelsetjänsten FSB skriver Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson. De skandalösa uppgifterna påstods vara ”Rysslands hållhake på Trump”. Skandalen ebbade ut först när Rysslands president Vladimir Putin skämtade bort uppgifterna i dossiern om att Donald Trump skulle ha hyrt ryska prostituerade kvinnor till hotellrummet genom att säga att ”Our prostitutes are the best in the world, but I doubt Donald Trump would fall for them”.

Syftet med de fabricerade uppgifterna i dossiern handlade om att använde dem som förevändning för att det amerikanska Justitiedepartementet skulle bevilja hemlig avlyssning på Donald Trump under presidentvalskampanjen fram till 4 november 2016 när han valdes till president i USA, perioden därifrån fram till 20 januari 2017 när Donald Trump installerades som president i Vita Huset vid en högtidlig ceremoni – men också en tid efter själva installationen – alltså under Donald Trumps allra första tid som president i USA.

I dagarna har säkerhetsexperten Dr. Steve Pieczenik trätt fram och berättat att den oroliga perioden varade ända fram tills det att Donald Trump hade installerats som president i Vita Huset. Enligt säkerhetsexperten är ”stormen” över och i princip är det juridisk formalia som kvarstår för att ställa korrumperade politiker och andra makthavare till svars i USA.

Efter det att Donald Trump installerades som president vid en högtidlig ceremoni 20 januari förra året i Washington D. C. har en rad visselblåsare inom rättsväsendet och säkerhetstjänsten kommit med avslöjanden till Kongressen om lagöverträdelser som har blivit begångna berättar Sara Carter i Global Research. Företaget Fusion GPS anställde den tidigare brittiske spionen Christopher Steele för att plocka ihop en dossier med kompretterande uppgifter om Donald Trump – som kunde användas av Obama-administrationen för att beordra hemlig avlyssning av republikanernas presidentkandidat Donald Trump före och efter presidentvalet 2016. I oktober förra året avslöjade Washington Post att det var Hillary Clinton-kampanjen och DNC – Demokraterna – som finansierade dossiern som alltså sammanställdes av företaget Fusion GPS.

Media byggde ett falskt narrativ

Efter torsdagens dramatik i Washington D. C. uttryckte ledamöter i Kongressen förhoppningar om att det hemligstämplade PM:et borde släppas till allmänheten – medan en icke namngiven tjänsteman som Sara Carter talat med säger att det kan bli svårt att få ut innehållet till allmänheten då media har haft ett annat narrativ.

”it will be tough for a lot of people to see this and especially the media, which has been attempting to de-emphasize the dossier. It’s going to punch a hole in their collusion narrative.”

I dagsläget kommer den hemligstämplade rapportens innehåll göras tillgänglig för Kongressens samtliga ledamöter. Torsdagens dramatik kring både det fyra-sidiga PM:et och nedstängningen av den amerikanska statsapparaten tycks hänga samman med varandra. De senaste veckorna har NewsGram rapporterat om visselblåsaren Q ANONs kryptiska meddelanden i amerikanska chattrum såsom #4chan och #8chan – i slutet av december släppte Q ett meddelande som kan tolkas som att nedstängningen av statsapparaten i USA var en skenmanöver från Donald Trumps sida för att i lugn och ro kunna arrestera korrumperade politiker och makthavare i Washington D. C..

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar