Oroligheter i Melbourne – över 100 unga afrikanska män drabbade samman

Av | 9 augusti, 2018

Polisen uppmanade allmänheten att ”stanna inomhus och låsa dörrarna”, medan två rivaliserande afrikanska ungdomsgäng startade ett stort slagsmål i Melbourne.

(newsgramNynäshamn 9 augusti 2018)

Två rivaliserande gäng bestående av ett 100-tal unga afrikanska män drabbade samman på onsdagen i de nordvästra delarna av Melbourne, Australien. Nu berättar skräckslagna invånare att polisen uppmanade dom att ”stanna inomhus och låsa dörrarna”. Ungdomarna kastade stenar mot poliserna och skrek ”polisen kan inte ta oss”.

Oroligheterna tvingade polisen att blockera huvudvägarna och omdirigera trafiken i området för att kunna splittra två stridande afrikanska ungdomsgäng. Några av tonåringarna bar fortfarande sina skoluniformer när gängen samlades på en basketbollplan skriver den australienska tidningen News. En person boende i stadsdelen Bronde Way uppgav att polisen spanade i området och att det fanns helikoptrar i luften när han kom hem från arbetet.

Fler än 100 ungdomar ska ha varit inblandade i bråket.

Det här har hänt många gånger. Men det har inte hänt någonting på fyra eller fem månader. Det är därför vi har rullgardiner nu. Jag öppnar inte dörren nu. Polisen sa åt mig stanna inomhus, sa han till den australienska tidningen The Age.

En annan granne förvarnades av polisen att två gäng var på väg till området för att starta ett slagsmål.

Vi har bott här i nio år och det här är det värsta hittills. Du bygger ett fint hus i ett bra område. Du vill inte börja se sådant här. Varifrån kommer allt det här, undrade grannen.

Unga afrikanska män flyr undan kravallpolis i Melbourne. Foto: 9NEWS/Australien

Boende i området berättar att gängen var där för ”att kriga” uppger den brittiska tabloiden Daily Mail. Trots de tumultartade scenerna har Victoria-polisens talespersoner förklarat att det ”inte förelåg något hot mot säkerheten i området”. Någonting som retar upp många. Polisen anklagas för att ha ”stoppat huvudena i sanden”.

Mina tonåringar var hemma ensamma och jag får ett samtal om att skynda mig hem eftersom de kunde höra helikoptrar och sirener och grupper som sprang omkring och skrämde upp folk”, skrev en upprörd förälder på ett forum.

En annan förälder var snabb att hålla med.

Säg inte till mig att det här landet är tryggt för jag har aldrig känt mig så rädd som mina barn gjorde i dag. Det räcker nu.

En tredje person var sur på polisens bortförklaringar.

Allvarligt talat! Förolämpa inte vår intelligens.

Enligt The Daily Mail arresterade polisen inga ungdomar.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar