Personligt: Hollywoodskådespelaren och författaren Nick Airus (Uppdaterad)

Av | 11 november, 2018

Amerikanen Nick Airus drivs av en passion att förändra folks sätt att tänka genom sin konst. Det kommer till uttryck i skådespelandet och skrivandet. I hans böcker har han gläntat på dörrar till hemliga sällskap som styr världen – nu är han återigen aktuell med thrillern ”The Manifesto Murders.”

newsgram | Nynäshamn 11 november 2018

Skådespelaren och författaren Nick Airus är aktuell med thrillern ”The Manifesto Murders” – en spännande berättelse om FBI-agenten Ayden Holmes jakt på en mördare som leder till upptäckten att en global maktstruktur har infiltrerat den amerikanska regeringen.

Talangfulle Nick Airus använder skådespelandet och skrivandet som konstnärliga uttryck. Foto © Twitter

 

I denna exklusiva intervju med newsgram beskriver han livet i Hollywood och berättar att han ser sig själv som en unik blandning av filosof och underhållare och att han drivs av en passion att förändra sättet att tänka. Trots att Hollywood är en plats där progressiva vänsteridéer frodas – ser han sig själv mer som en person som ifrågasätter rådande dogmer för att därefter på egen hand finna fram till sanningen.

På många sätt är jag en tillbakagång till en tidigare era, då människor fortfarande tänkte djupsinnigt om allt möjligt och försökte vara ”generalister”, snarare än specialister inom ett visst specifikt område. Jag antar att man kan säga att jag är en slags ”renässansmänniska” om du kan tänka dig att höra det uttrycket, säger Nick Airus till newsgram.

Han tillägger.

En sak i mitt liv, det är att jag drivs av ett väldigt mäktigt ändamål, och det är att hjälpa till att förändra sättet att tänka genom mitt arbete.

UPPDATERAD 12/11-18: Under intervjun återkommer Nick Airus med ständiga mellanrum till esoterism som ibland refererar till västerländsk mysterietradition. Detta är en term som forskare har använt för att kategorisera ett brett spektrum av idéer och rörelser, vilka har utvecklats inom det västerländska samhället. Tanken att gruppera ett brett spektrum av västerländska traditioner och filosofier tillsammans under den kategori som nu kallas för estorism utvecklades i Europa under slutet av 1700-talet. Det här är också den tid då Illuminati uppstod i Tyskland.

Han talar också om den nya världsordningen som rätt många menar är en hemlig elit med en globalistisk agenda för att koncentrera makt och rikedom i händerna på en liten grupp människor: globalisterna. Några förnekar förekomsten av New World Order, medan andra hävdar att det är sant.

Här följer en spännande och lärorik intervju med Nick Airus – ett samtal som går fram och tillbaka i tiden för att bättre förstå vad som händer i världen.

Vem är du?

Jag är en unik blandning av filosof och underhållare. Genom att jag arbetar i Los Angeles i både film- och underhållningsindustrin som en skådespelare och producent, liksom att skriva böcker, brukar jag tänka att jag har en alldeles unik vinkel för att kunna utforska stora idéer och ifrågasätta problem på ett spännande nytt sätt, säger Nick Airus till newsgram.

Vad motiverar dig i ditt liv?

Jag är väldigt motiverad av min passion att använda konst som ett sätt att upplysa mänskligheten. Jag bor i Hollywood, och ibland blir folk väldigt cyniska om vad underhållning är och vad det finns till för. Jag tror att vi lever i en fantastisk tid i historien just nu, där internetåldern antingen kan distrahera oss eller stärka oss som aldrig tidigare varit möjligt. Tiden är kommen för att ifrågasätta normer och försöka leva upp till vår fullaste förmåga vilket kanske aldrig varit möjligt förut, säger Nick Airus.

Hur skulle du beskriva ditt liv?

På många sätt är jag en tillbakagång till en tidigare era, då människor fortfarande tänkte djupsinnigt om allt möjligt och försökte vara ”generalister”, snarare än specialister inom ett visst specifikt område. Jag antar att man kan säga att jag är en slags ”renässansmänniska” om du kan tänka dig att höra det uttrycket. En sak i mitt liv, det är att jag drivs av ett väldigt mäktigt ändamål, och det är att hjälpa till att förändra sättet att tänka genom mitt arbete, säger Nick Airus.

Hur ser kulturen ut i Hollywood bakom kulisserna?

Bakom kulisserna, är Hollywood fullt av väldigt fascinerande människor. Det känns konstigt att betrakta den här konstlade ytligheten i underhållningsbranschen som tvingar alla att bära en mask bestående av materialism och politiskt korrekthet-idéer. Men om du skrapar på ytan, märker du att nästan alla ifrågasätter den inriktning samhället är på väg mot, säger Nick Airus.

Han fortsätter.

Folk vill bryta loss från status quo och starta sin egen revolution. Den här djupa underströmmen visar sig över hela världen, inte bara i Hollywood. Folk gör uppror mot etablissemanget som de betraktar som korrupta. Ett sådant exempel är MeToo-rörelsen som har slagit hårt mot Hollywood. Jag tror att vi bara är i början av en enorm våg av förändringar, allt eftersom paradigmskiftet, som vi definitivt har sett början på, fortsätter att utvecklas.

Varifrån kommer ditt intresse för Illuminati och Q-rörelsen?

Jag tror att det råder en slags förvirring här, eftersom människor tar för givet att mina tidigare arbeten om ”The Illuminist” och”Q Source” handlar om Q-rörelsen på internet. Hela gåtan runt Q är faktiskt ett mycket större fenomen. Det finns så många sammanträffanden som omger bokstaven Q i underrättelsevärlden. Allt från en kodad skulptur vid CIAs huvudkontor känd som Kryptos som innehåller en gåta som inbegriper bokstäverna WW Q till de stora världsreligionernas ursprung som alla börjar med bokstaven Q, säger Nick Airus.

Han förklarar.

Serien av tillfälligheter och deras koppling till det så kallade ”Illuminati” eller ”de upplysta” är verkligen svår att förstå. Min första bok ”The Illuminist”, handlar om ett hemligt teknologiskt sällskap som har lärt sig den här underliga sanningen och försöker skapa en ny världsreligion i framtiden genom att uppfylla en verklig gammal profetia med hjälp av artificiell intelligens.

 

Vad gäller mitt intresse för Illuminati, är det sant. Jag har alltid fascinerats av den esoteriska naturen i sanning, och hur samhället i det stora inte heller är intresserade i eller helt enkelt oförmöget att räkna ut vad som verkligen händer på ett djupare plan. Om vi tittar på världen i dag (och boken ”The Manifesto Murders” är också en förklaring av det här faktumet ) och det som de elitiska ägarna av det korporatiska systemet håller på med och det som vi ser är ett populärt narrativ i nyheterna är helt olika verkligheter.

Vad är Illuminati?

Illuminati var ett hemligt sällskap som kännetecknades av upplysningsideal som grundades av en tysk filosof Adam Weishaupt, tillfälligtvis, år 1776. Deras mål var att utmana de kungliga och kyrkliga överheterna genom principer om vetenskap och upplysning. Så småningom ådrog de sig den styrande elitens misstänksamhet och hån på den tiden och upplöstes. Sedan dess har en omfattande mytologi blivit populär som handlar om hur det hemliga sällskapet överlevde genom andra värdgrupper som frimurarna, säger Nick Airus.

 

Ärligt talat, så tror jag att Illuminati inte längre är en maktfaktor att tala om, även om det utan tvekan finns många andra hemliga elitiska grupper som är aktiva än i dag, vilka har influerats av det ursprungliga Illuminati-sällskapet. Big Tech, Deep State, skuggregeringen, Davos-tillställningen, Bilderberggruppen, Council on Foreign Relations och Trilaterala gruppen är alla uttryck för samma slags esoteriska arv. Sanningen är en främling när du studerar de här företeelserna närmare. Jag tycker faktiskt att det är en väldigt positiv utveckling i vårt samtal. ”Globalister” har blivit ett känt samlingsbegrepp nu, och jag tror det är den mest effektiva etiketten, som vi har kommit fram till för att kunna beskriva den här esoteriska härskande eliten, säger Nick Airus.

Vem är Q?

“Q” är en anonym hackare som arbetar för Trump-administrationen i Vita huset. Q blev känd genom att skriva knepiga gåtor på sociala medier-bloggar som 4chan och 8chan och hela grejen blev viral. Q specialiserar sig på att avslöja Deep States allra mörkaste hemligheter och förutspå händelser. Återigen, allt det här hände efter det att jag hade skrivit boken ”The Q Source”, och det verkar bara som att allt hänger ihop. Jag tror att ”The Illuminist” ligger före sin tid. Jag kan mycket väl se att allt kommer upp till ytan när folk börjar förstå att några av de här bisarra sanningarna som simmar så nära ytan i populärkulturen men aldrig någonsin kommer ovanför för att hämta luft, säger Nick Airus.

Varför är Sverige så överrepresenterat i C300?

Jag vet inte varför, men jag skulle gissa att det antagligen beror på den strategiska ordningen i representationen, för att kunna upprätthålla legitimiteten hos dessa internationella och icke-demokratiskt valda byråkratier som många känner inte representerar dem alls på ett demokratiskt sätt. Det är samma sak som att vissa delstater har fler electoral college-röster än andra i USA, säger Nick Airus.

Vilken grupp är mest inflytelserik bland globalisterna?

Just nu tror jag det är Big Tech. Överlägset. Google, Facebook, Amazon slukar ”New World Order” helt och hållet. De sitter på de flesta korten. Jag tror det här har hänt de senaste tio åren. Väldigt nyligt i ett historiskt perspektiv. Innan dess, och till stor del fortfarande, de mystiska affärsbankerna som har hemligt ägande i Federal Reserve i USA och IMF (Internationella valutafonden, reds. anm) och BIS (Bank of International Settlements, reds. anm) som har det verkliga inflytandet, säger Nick Airus.

Ser vi ett andlighetens krig pågå mellan gott och ont inom världspolitiken? Så fort som kommunismen försvann i Ryssland och kristendomens ljus tändes, så fanns det hopp igen.

Jag tror att begreppet “gott och ont” har funnits så länge för att det förklarar något grundläggande och sant om människans natur. I slutändan tror jag att ingenting är så svart eller vitt, men det hjälper också att tänka på saker i sådana enkla termer. Enligt min mening, de som stöder frihet och stärkandet av mänskligheten under den här tiden av förändringar är typiskt sett ”goda”, medan de som försöker tysta allmänheten och befästa makt för att rädda det här korrupta systemet kan betraktas som ”onda”, säger Nick Airus.

Hur kom du på idén till thrillern “The Manifesto Murders”?

Jag höll på med de sista grejerna till en film som jag hjälpt till att producera och kände mig verkligen redo att hoppa på ett nytt kreativt projekt. Jag var på stranden i Coronado, San Diego i Kalifornien, när en flock svarta fåglar flög från ett träd och skapade ett mörkt hölje som skymde solljuset. Det slog mig att det här var en spännande öppningsscen till en berättelse, och helt plötsligt kunde jag börja känna karaktärerna och följde med i hela tankegången. Det var en väldigt hämndlysten ande som skrev den boken, men också en återhållsam berättare, så jag tror hela upplevelsen faktiskt hjälpte mig att få en mer nyanserad syn på det vi kallar ”Deep State”, säger Nick Airus.

Om det skulle kunna finnas en parallell värld som liknar vår, tror du att din berättelse kanske skulle kunna äga rum i den världen i nutid?

Absolut! Speciellt med tanke på de senaste händelserna, går det att läsa boken som en slags lättsam alternerande verklighet, säger Nick Airus.

På vilket sätt skiljer sig din berättelse från andra om Illuminati?

Jag tycker att “The Manifesto Murders” fångar hur rörigt det här är, hur kaotiskt det är, även när du talar om den hemliga agendan bakom världshändelser. Det är en väldigt mogen och realistisk beskrivning av dessa saker, säger Nick Airus.

Vilken är handlingen till berättelsen om “The Manifesto Murders”?

Efter det att en fräck och respektlös mördare dödar en av de hemliga ägarna av Federal Reserve och samtidigt lovar att mörda fler av de mest korrumperade medlemmarna av “Deep State varje fredag eller tills hans kontroversiella villkor blir uppfyllda, får den skickligaste utredaren av våldsamma brott i uppdrag att undersöka händelsen. När agent Ayden Holmes hittar mördaren drabbas hans samvete av några uppenbarelser. Han plågas av inre kval och tvingas titta närmare på vad som verkligen pågår bakom kulisserna i regeringen inklusive FBI. Jag vill inte avslöja mer än det här, säger Nick Airus.

Vilka är huvudfigurerna?

Boken är mestadels skriven i första person, från Ayden Holmes perspektiv. Han är en patriotisk familjeman och litet grann den lyckligt lottade i våldsbrottsavdelningen. Han är en av de hedersvärda vanliga agenterna på gatan under chefsnivå inom FBI som faktiskt gör sitt jobb, vilket skyddar det amerikanska folket. Men mördaren har också en viktig roll i boken. Mördarens identitet är ett mysterium som blir avslöjat i lager efter lager, så jag vill inte berätta för mycket. Annars finns det flera karaktärer som är löst sammanfogade utifrån riktiga personer som du säkert kan känna igen. Det har sagts att det var smart gjort hur jag fick ihop allt, säger Nick Airus.

Vart utspelar sig berättelsen?

Huvudsakligen i större Washington DC-området, även om några scener äger rum litet överallt från Los Angeles till Spanien, säger Nick Airus.

Vilket mottagande har boken fått?

Responsen har varit fantastisk. Massor av entusiastiska recensioner fortsätter att ramla in, med ett genomsnitt på 4,7/5-stjärnor. Jag har jämförts med några av de största namnen i branschen när det gäller kvalité på skrivandet. Boken slår an på en sträng inom ett visst segment av befolkningen. Jag tror de stora förlagshusen har hållit borta riktigt slagkraftiga koncept som utforskar sådana här grejer från allmänheten. Det är en spännande tid att leva. Jag är stolt över att kunna presentera det här förrådande materialet till dig oavsett konsekvenser. Jag känner inte längre någon rädsla, och jag tänker fortsätta utforska kontroversiella ämnen som jag tycker är lämpliga. Jag tror att de av oss som vill avslöja den länge dolda sanningen har alla möjligheter i världen nu! säger Nick Airus.

Vad skulle du vilja säga till svenska läsare?

Globala händelser når verkligen ett crescendo. Tro på dig själv och din frihet. Låt inte några byråkrater långt bort och elfenbenstornseliter säga åt dig vad du kan och inte kan tänka, vilka böcker du borde och inte borde läsa, och hur din politiska framtid ska se ut. Håll dig informerad och förstå vilken revolutionerande tid detta verkligen är! säger Nick Airus.

Tack ska du ha!

Boken ”The Manifesto Murders” av Nick Airus kan beställas här.

Av Carl Gram

Editor’s note: I det här sammanhanget skulle man kunna göra en liknelse genom att tala i termer av olika nivåer där den ideologiska staten (esoterism/värdegrund) överbygger Deep State (statsapparaten). Den sistnämnda utgör själva kontrollcentrat för den ideologiska statens uppbyggnad och organisering.

Om man i samhällsdebatten börjar använda termen den ideologiska staten i stället för den missvisande termen värdegrund skulle många lättare förstå varför vissa idéer som allas lika värde, jämställdhet mellan könen och HBTQ-certifiering kan få fotfäste inom den offentliga sektorn. Här går det att göra en liknelse med esoterism som Nick Airus talar om. När det gäller Deep State som motsvaras av statsapparaten har Sverige en ämbetsmannatradition som går tillbaka till Axel Oxenstierna i 1600-talets Sverige att falla tillbaka på.

Nu tycker jag att det blir intressant då man kan börja fundera på om Illuminati-sällskapets idéer i slutet av 1700-talet fick spridning i Västeuropa inklusive Sverige och om den tanketraditionen lever kvar än i dag.  Man kan också fundera på vilka ideologier som uppstod vid den här tidpunkten – alltså slutet av 1700-talet – och vilken betydelse de kan ha i vår tid. Ett annat kapitel är korporativism där stat och näringsliv flyter samman. I nutid skulle Saltsjöbadsavtalet från 1938 och Saltsjöbadsandan som uppstod kunna fungera som exempel på svensk korporativism på det ekonomiska området.

I vanliga fall tycker jag inte att man ska gå in och ändra eller redigera i en text. I det här fallet tycker jag det är berättigat eftersom den engelska versionen väckte tankar som jag tyckte var intressanta då det fanns paralleller kring esoterism och Deep State som kunde relateras till Sverige. Jag hoppas att några läsare hittar tillbaka till artikeln och kan ta del av uppdateringarna.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar