Polis tittade på när Joakim Lamotte attackerades av lynchmobb

Av | 12 december, 2019

Tumultartade scener utspelades i Trollhättan när medborgarjournalisten Joakim Lamotte besökte stadsdelen Kronogården under torsdagskvällen. Trots att Lamotte omringades av aggressiva ungdomar ingrep inte polis på plats för att skydda honom.

newsgram | Nynäshamn den 12 december 2019

| MOD | Ett femtiotal personer angrep journalisten Joakim Lamotte när han besökte den socioekonomiskt utsatta stadsdelen Kronogården i Trollhättan på torsdagen, rapporterar Fria Tider. Utan framgång försökte Lamotte värja sig mot de allt mer aggressiva ungdomarna.

En maskerad person hotar Joakim Lamotte i Trollhättan. Skärmbild: Joakim Lamotte/Facebook

 

Mitt framför ögonen på polisen blev han attackerad, misshandlad och bestulen på all sin utrustning. Det rådde lynchstämningen på platsen. Scenerna som utspelades i Trollhättan avslöjar att polisen inte längre har våldsmonopol i Sverige – därför kan ungdomsgäng i Kronogården och andra förorter i landet bete sig hursomhelst utan risk för kännbara repressalier från ordningsmaktens sida.

Det var kanske 50 personer som attackerade mig. De har kastat bangers, jag fick ett par smällar, polisen fick ta emot ett par smällar, säger Joakim Lamotte i ett filmklipp.

 

Han besökte Kronogården eftersom det har varit upplopp i området den senaste tiden. Lamotte ville tala med de ungdomar som attackerat polisen och satt eld på bilar de senaste dagarna – detta för att bättre förstå deras handlingar. Men stämningen blev genast hotfull och kaotisk i samma ögonblick som han klev ut ur sin bil. Efter en stund kommer en maskerad person fram till Lamotte för att växla några ord med honom.

Du filmar inte mig! Förstår du? Förstår du vad jag säger? Filma inte mig din hora! säger en av de maskerade männen till Joakim Lamotte.

 

Allt slutar med att direktsändningen avbryts när Joakim Lamotte får sin kamera stulen och en av ungdomarna springer iväg med den.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar