Trump: ”Det amerikanska valsystemet måste reformeras”

Av | 1 mars, 2021

Donald Trumps tal var höjdpunkten under den konservativa CPAC-kongressen i Orlando, Florida, i helgen. Han kritiserade bristerna i det amerikanska valsystemet och krävde reformer för att förhindra valfusk i framtiden.

newsgram | Nynäshamn den 1 mars 2021

| KONSERVATISM | USA:s 45:e president Donald Trump höll tal på den konservativa CPAC-kongressen i Orlando, Florida, under natten till måndagen svensk tid. Conservative Political Action Conference (CPAC) är ett årligt politiskt evenemang som samlar den konservativa rörelsen i USA – i årets talarlista hittar man politiker, altmedia-journalister och ProLife-anhängare.

Donald Trump keynote-talare på CPAC 2021 i Orlando, Florida. Foto: Joe Raedle/Getty Images

I sitt tal skisserade han på nödvändiga reformer av det amerikanska valsystemet som måste göras för att förhindra att valfusk inträffar i framtiden, rapporterar kabelkanalen One America News (OANN). Donald Trump sa bland annat att amerikanska val måste äga rum enbart på valdagen och ha en tydlig och verifierbar spårbarhetskedja för varje röstsedel. Han tillade att USA behöver ett väljar-ID, medan sådana som inte kan rösta på plats måste ha en godtagbar förklaring och att poströstande ska vara olagligt.

Vi har en väldigt sjuk och korrumperad valprocess som måste fixas omedelbart. Det här valet var riggat och Högsta domstolen och andra domstolar ville inte göra något åt det, sa Donald Trump.

Donald Trump upprepade också att förra årets val var en jordskredsseger för Republikanerna, och tillade att han kanske måste besegra Demokraterna ännu en gång i 2024.

Det är obestridbart att valreglerna olagligt ändrades i sista minuten i nästan varje vågmästardelstat, med procedurer som skrevs om av lokalpolitiker – du får inte göra det – och domare lokalt. De vill ha mer tid, de vill ha det här de vill ha det, sa Donald Trump.

Han konstaterade.

Allt gjordes av lokalpolitiker eller domare lokalt i motsats till delstatliga lagstiftande församlingar som krävs i enlighet med den amerikanska konstitutionen och han tillade att ”det här är siffror som är massiva. Det är inga små siffror, det är siffror som i varje delstat är ett transformativt tal. Det ändrar utgången av valet”.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar