Recension: ”Identitär! Ett uppbrotts historia” – Martin Sellner

Av | 23 januari, 2019

Österrikaren Martin Sellner har blivit den paneuropeiska identitära rörelsens främsta frontfigur. Han sammanfattar sina erfarenheter om hur man kan organisera ett vitalt motstånd mot globalism i den lättlästa boken ”Identitär! Ett uppbrotts historia”.

newsgram | Nynäshamn 23 januari 2019

Österrikaren Martin Sellner, 30, är den mest kända bland Europas identitärer. Han delar med Patrik Lenart ordförandeskapet för Identitären Bewegung Österreich (IBÖ), vilken är en del av den paneuropeiska Identitära rörelsen med lokala avdelningar i Tyskland, Österrike, Frankrike och Italien. Allra mest känd är han för det lyckade initiativet ”Defend Europa” 2017.

En grupp identitärer samlade in pengar för att chartra fartyget C Star och åka ner till den libysiska kusten för att dokumentera hur människosmugglarna arbetade. Allt gick över all förväntan.

Martin Sellner har skrivit boken ”Identitär!” – den är en slags bruksanvisning i aktivism. Foto: Debattförlaget

 

Rätt snabbt upptäckte identitärerna att NGO-fartygen var en integrerad del av människosmugglarnas verksamhet. När människosmugglarnas båtar, fyllda med migranter, lämnade Libyen skickade man signaler till NGO-fartygen som kom farandes och radade upp sig, likt väntande taxibilar utanför en klubb en fredagskväll, för att plocka upp migranterna och ta dem den sista biten vidare till Malta eller Italien.

Identitärerna lyckades få tillräcklig massmedial uppmärksamhet för att skapa en opinion i Europa som i sin tur pressade myndigheter och politiker att agera mot NGO-fartygen. Antalet NGO-fartyg har minskat kraftigt. De få som fortfarande opererar på Medelhavet är inte längre välkomna till Malta eller Italien.

Identitärer lyckades genomföra ”Defend Europa”-projektet 2017 för att få stopp på människosmuggling över Medelhavet.  Här har Martin Sellner, mitten, en briefing med två kamrater på fartyget C Star. Foto © YouTube

 

Martin Sellner låter läsaren följa med läsaren i en medryckande och högst levande berättelse i boken ”Identitär! Ett uppbrotts historia” från ungdomsåren i Café Eiles i Wien till året 2040 då han föreställer sig att han sitter vid matbordet med sin yngsta dotter. Familjen lever, likt de flesta inhemska européer, i ett grindsamhälle, Gated Community.

Han blir svarslös när dottern frågar honom:

Varför gjorde ni inte någonting då?

Berättelsen börjar på ett café i Wien där Martin Sellner och hans vänner Fabian, Alex, brodern Thomas och Phillipp brukar samlas för att diskutera ”saken”. De drömmer om en revolution från höger. De har redan lyckats identifiera deras fiender; ideologierna egalitarianism och universalism som styr maktelitens handlingar.

Ideologier som handlar om att de europeiska folken ska stöpas om till samma form för att globalisternas eviga mantra ”människors lika värde” ska kunna uppfyllas. Utifrån motståndarens världsbild definierar de idéer som ska prägla deras aktivism. Globalism ställs mot den identitära idén och etnopluralism. Då låter det så här.

Alla folk har en rätt till sitt hemland och sin etnokulturella identitet! Varje folk är värt att bevara – alltså också vårt! Medan vänstern gick upp på barrikaderna för varje indianstam vars livsstil hotades, och protesterade mot den kinesiska massinvandringen i Tibet eller den israeliska bosättningspolitiken, förblev de tysta när det gäller den avgörande orätten, som också drabbade dem själva. Bara i Europa och endast i väst sker en massinvandring, som inom några decennier kommer att ersätta de inhemska folken. Japan skulle förbli Japan, Turkiet Turkiet, och Tunisien Tunisien. Men våra länder ändrar sig månad för månad, vilket gör att många måste känna sig främmande i sitt eget land”.

Sidan 15, ”Identitär! Ett uppbrotts historia” – Martin Sellner

Litet längre fram i boken berättar han att lambda och begreppet ”identitär” har blivit till en symbol för en ny form av patriotism bortom gamla ideologier och att vänstern på allvar fruktar identitärism som en farlig rörelse ”just på grund av sin harmlösa framtoning”. Alldeles nyligen blev AfD-politikern Frank Magnitz överfallen av tre personer. Han skadades allvarligt. Därefter dröjde det inte länge förrän massmedia, i Tyskland och bland annat Sverige, lade skulden på Magnitz genom att relativisera händelsen ”om han inte ramlat hade han inte skadat sig”.

Martin Sellner förklarar den här typen av massmediala fenomen i boken genom att beskriva hur rättsväsendet har korrumperats av vänstern. Enligt Sellner kan ingen riktigt föreställa sig vilket tryck patriotiska rörelser i hela Europa, men i synnerhet Österrike och Tyskland, utsätts för. Han beskriver det som uttryck för mjuk totalitarism och den förhärskande ideologin.

Varje polischef vet att han kan förstöra sin karriär genom att följa upp brott från vänsteranhängare. Risken för att arrestera sonen till en högt rankad SPD- eller ”Grünen”-politiker, eller till och med sonen till en uppburen dagstidningsjournalist är stor”.

Sidorna 187-188, ”Identitär! Ett uppbrotts historia” – Martin Sellner

Jag tycker att den här boken är lärorik på många sätt. Martin Sellner är en bildad ung man. Redan i de tidiga skolåren har han läst de stora filosoferna Aristoteles, Platon och Leibnitz. Därefter har han byggt på med tankar från Martin Heidegger, Friedrich Nietzsche och Die Strudelhofstiege. All den här kunskapen vore bortkastad om det inte vore för det faktum att Martin Sellner, och hans kamrater i den paneuropeiska identitära rörelsen, besitter den här eftertraktade entreprenörsgenen som gör att dem kan skrida från tanke till handling.

Allt det här och mycket mer berättar Martin Sellner om i boken ”Identitär! Ett uppbrotts historia” som har fått svensk översättning genom Debattförlagets försorg.

Boken ”Identitär! Ett uppbrotts historia” kan köpas här.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar