SD i Göteborg vill införa återvandringskansli

Av | 30 oktober, 2019

Ett återvandringskansli för att frigöra stadens resurser genom att uppmuntra invandrare att återvända till sina hemländer – det var den stora nyheten när Sverigedemokraterna i Göteborg presenterade sitt budgetförslag inför nästa år.

newsgram | Nynäshamn den 30 oktober 2019

| KRETSLOPPSMIGRATION | Sverigedemokraterna i Göteborg presenterade under tisdagen sitt budgetförslag inför nästa år, rapporterar lokaltidningen GP. SD har hittat ett reformutrymme på 3,2 miljarder kronor – detta genom att omfördela eller minska anslagen till stadsdelsnämnderna samt grundskolan. En reform som skulle kunna vända den tråkiga utvecklingen i landets andra största stad är SDs förslag att inrätta ett återvandringskansli för att hjälpa migranter att återvända till sina hemländer.

Jörgen Fogelklou – SD-ledare i Göteborg. Foto: SVT

 

På sociala medier diskuteras SDs budgetförslag att införa återvandringskansli i Göteborg för fullt.

Mycket bra signalpolitik.

 

Skribenten Oyto – Flashback den 30 oktober 2019

En annan Flashbackprofil tror att något stort är på väg att hända i Sverige:

Arpi öppnade Pandoras Box i SvD för en månad sedan när han skrev vi måste sluta diskutera nivåer på invandring och diskutera nivåer på återvändande istället. En sådan tanke i Sveriges mest ansedda morgontidning är inget annat än journalistisk revolution.

 

Jomshof stod i riksdagen och i debatt med Löfven talade om att svenskar kommer bli minoriteter i Sverige i en snar framtid om vi inte börjar skicka hem folk.

 

När Swebbtv sedan lyckas få en intervju med Östling som talar om inbördeskrig och hur primitiva och välfärdskrossande stora delar av invandringen är så är det ytterligare en spik i kistan.

 

Skribenten RudyardKipling – Flashback den 30 oktober 2019

En tredje flashbackare konstaterar belåtet att SD i Göteborg är på rätt väg.

Återvandringskansli – Det var det finaste jag hör sedan jag konfirmerade mig.

 

Skribenten Ottokar – Flashback den 30 oktober 2019

Om SDs budgetförslag blir till verklighet skulle kostnaden för att införa ett kommunalt återvandringskansli landa på 30 miljoner kronor. Fler än SD har uppmärksammat invandringens negativa konsekvenser i Göteborg – men dessa röster verkar hellre vilja smeta ut problemen över hela staden.

Göteborg – en plats där realister möter drömmare

Åtminstone lät det på det viset när vänsterliberalen Adam Cwejman tidigare i veckan tog till ordet i en GP-ledarartikel där han skrev att ”varje land har vad man skulle kunna kalla för en absorptionsförmåga.” Hans resonemang går ut på att absorptionsförmågan i Sverige ligger på max 10 till 15 procent utrikesfödda i ett område – detta för att invandrarungar som hamnar i skolor där majoritetsgruppen svenska elever lyckas överföra sina sociala koder och kunskaper till invandrareleverna för att grupperna sedan ska kunna leva friktionsfritt sida vid sida i Sverige.

På papperet ser det dock ut som att Cwejman mest verkar intresserad av att fortsätta det mångkulturella experimentet genom att bussa elever från Göteborgs invandrarghetton till skolor med övervägande svenska elever. SD i Göteborg vill däremot använda ekonomiska incitament för att förändra attityder och beteenden hos invånarna. Till exempel vill SD plocka bort kriteriet som handlar om andelen invånare som kommer från länder utanför EU-området.

Vi har tagit bort kriteriet för om man när 0-20 år och kommer utanför Europa. Det här handlar om de låga förväntningarnas rasism, säger SDs kommunalråd Jörgen Fogelklou, till GP.

Dessutom vill SD sluta ösa pengar över skolorna i stadens invandrarghetton. Grundskolans resursfördelningsmodell bygger på att 90 procent av skolpengen fördelas jämt mellan skolorna, enligt GP. De resterande 10 procenten fördelas utifrån ett så kallat socioekonomiskt index som gör att merparten av pengarna i den här potten hamnar i skolor i socialt belastade områden. Andra förslag är att låta hälften av alla kommunikatörer i staden gå, byta ut ekologisk kost till närproducerad och avgiftsbelägga SFI.

SDs reformutrymme ska användas till satsningar på vård, skola och trygghet.

Vi lägger löken på laxen, ett antal förslag som vi brinner för, säger Jörgen Fogelklou till GP.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar