Senaten röstar ja till Brett M. Kavanaugh – ny HD-domare i USA

Av | 6 oktober, 2018

Den amerikanska senaten godkände med röstsiffrorna 50-48 president Donald Trumps kandidat Brett M. Kavanaugh som ny domare i Högsta domstolen på lördagen.

newsgram | Nynäshamn 6 oktober 2018

Senaten har röstat ja till Brett M. Kavanaugh som ny domare i USAs högsta domstol under lördagen. När röstsiffrorna räknats samman för en kort stund sedan stod det klart att 50 senatorer röstat ja till Kavanaugh – medan 48 röstade nej.

En röst på domare Kavanaugh i dag är en röst för att få slut på detta mörka kapitel i senatens historia och vända blad till en ljusare morgondag, förklarade Mitch McConnell, republikanernas gruppledare och majoritetsledare i senaten, innan omröstningen ägde rum enligt Fox News.

När USAs vice-president Mike Pence tillkännagav senatens beslut hördes en kvinna som högljutt protesterade emot det. Valet av Brett M. Kavanaugh som ny domare i USAs högsta domstol innebär ett paradigmskifte i amerikansk politik bort från vänsterliberal hegemoni mot en konservativ renässans i USA.

Brett M. Kavanaugh – ny domare i Högsta domstolen i USA. Foto: Saul Loeb, AFP/Getty Images

 

Sedan USAs president Donald Trump i juli i år nominerade Brett M. Kavanaugh till sin kandidat till ny domare i Högsta domstolen har demokraterna gjort allt i deras makt för att stoppa honom.Några kvinnor klev fram och anklagade Brett M. Kavanaugh för att ha trakasserat dem sexuellt. I ett hastigt inkallat utskottsförhör påstod Christine Blasey Ford att Kavanaugh begått sexuella övergrepp mot henne på en fest under ungdomstiden.

Nu när Brett M. Kavanaugh har blivit godkänd som ny domare i Högsta domstolen i USA kan troligen processen fortskrida som planerat med att släppa hemligstämplat FISA-material i ocensurerat skick till allmänheten.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar