Servitör fick sparken – skämtade om gästen på kvittot

Av | 22 december, 2019

En nyanställd servitör skulle skoja med kollegorna i köket. Men skämtet hamnade av misstag på kvittot som i sin tur upptäcktes av middagsgästen.

newsgram | Nynäshamn den 22 december 2019

| KRÄNKTHETSKULTUR | En servitör på ett brasseri i den flamländska staden Antwerpen, Belgien, har fått sparken från sitt jobb – detta efter att en kvinnlig gäst publicerade en bild av hennes kvitto på Facebook. På kvittot går det att läsa: ”Extra pannkaka till den feta vid bord #1.

Händelsen på brasseriet i Antwerpen har rört upp känslorna på sociala medier. Foto: Google Street View/Nadia DH/Facebook

 

Meddelandet var avsett för personalen i köket men hamnade på kvittot av misstag. Incidenten upprörde Nadia. Hon skrev genast av sig på brasseriets Facebook-sida:

Har aldrig upplevt något liknande. Deras koncept är ”ät-alla-pannkakor-du-vill” i lugn och ro, men sedan blir du verbalt förolämpad efter att ha ätit tre pannkakor.

Ägaren av brasseriet, Imad Hammoud, förklarar på Facebook att han talat med Nadia och bett henne om ursäkt. Enligt honom var det ett internt skämt som gick överstyr. Allt slutade med att servitören fick sparken på stående fot.

Han har bett om ursäkt 1 000 gånger, men gjort är gjort. Jag vill skicka rätt slags signal att det här var den enda lösningen, säger brasseriets ägare Imad Hammoud.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar