Stefan Löfvén besöker Washington – ska träffa Donald Trump

Av | 20 februari, 2018

Statsminister Stefan Löfvén och USAs president Donald J. Trump ska träffas i Washington D. C. den 6 mars – på agendan står handel och säkerhetspolitik.

[newsgramNynäshamn 20 februari 2018]

Om några veckor reser statsminister Stefan Löfvén, socialdemokraterna, till Washington D. C. för att träffa president Donald J. Trump i Vita Huset. De ska ha överläggningar om hur de svensk-amerikanska relationerna kan fördjupas på områden såsom tillväxt, innovation och jobbskapande. Dessutom kommer Stefan Löfvén och Donald J. Trump diskutera det utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet mellan Sverige och USA.

Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare, säger Stefan Löfvén.

I ett pressmeddelande från Vita Huset välkomnar president Donald J. Trump besöket från den svenske kollegan Stefan Löfvén. Enligt Vita Huset kommer samtalen att fokusera på handel och investeringar mellan länderna. Men också hur USA och Sverige kan förbättra regional och global säkerhet genom att länderna tillsammans kan verka för att gemensamma försvarsmål uppnås. I nuläget är Sverige inte medlem i den militära alliansen Nato.

För ett år sedan installerades Donald J. Trump som president i USA – nu besöker Stefan Löfvén Vita Huset för att träffa Donald J. Trump. Foto: Youtube

 

Sedan tidigare är en av President Donald J. Trump närmaste allierade i Europa den ungerske premiärministern Viktor Orbán – som i söndags meddelade att han vill skapa en global allians mot migration.

Stefan Löfvéns besök i Washington D. C. äger rum 6 mars.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar