Viktor Orbán: ”Jag vill se en global allians mot migration”

Av | 19 februari, 2018

Nu skruvar Viktor Orbán upp tonläget gentemot globalisterna i Bryssel, Berlin och Paris och varnar för att utomeuropeisk migration är en ödesfråga för alla europeiska länder. För att desarmera migrationsfrågan vill Ungerns premiärminister skapa en global allians mot migration – och han välkomnar Silvo Berlusconis comeback på den politiska scenen i Italien.

[newsgramNynäshamn 19 februari 2018]

Om några få månader – i april – går det ungerska folket till valurnorna för att välja ett helt nytt parlament i landets huvudstad Budapest. När premiärminister Viktor Orbán, Fidesz, höll sitt årliga tal till nationen på söndagen varnade han det ungerska folket för globalismens yttersta konsekvenser – och att nationalkonservatism är det botemedel som står till buds mot globalisterna.

Mörka moln hopar sig över Europa på grund av invandringen. Länder kommer att upphöra existera, väst kommer att falla, medan Europa inte ens inser att det har invaderats, sade Viktor Orbán rapporterar finska yle NYHETER.

Inför anhängare i en slottspark i Ungerns huvudstad Budapest höll premiärminister Viktor Orbán sitt årliga tal. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/GETTY IMAGES

I talet till det ungerska folket pekade Viktor Orbán ut makthavarna i Bryssel, Berlin och Paris som ansvariga.

De vill att vi ska anamma den politik som har gjort dem till invandringsländer, som har försvagat kristendomen och bidragit till spridningen av islam, sade han.

Istället vill han etablera en global allians mot migration till Ungern och Europa. Sedan tidigare har Ungerns premiärminister goda relationer med ledarna för länder såsom USA, Israel, Polen, Slovakien, Tjeckien och Ryssland.

Med massinvandring, speciellt från Afrika ”kommer våra värsta mardrömmar att besannas. Väst ser inte att Europa är på väg att invaderas”, sade Viktor Orbán inför anhängarna i kulturhuset Varkert Bazar i slottsparken i Budapest.

Enligt Viktor Orbán är Visegrad-länderna som består av Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen på väg att stärka sina ställningar gentemot globalisterna i andra EU-länder. Den ungerske premiärministern välkomnade i sitt tal Silvo Berlusconis comeback på den politiska scenen i Italien. En seger för Silvo Berlusconis parti i Italien i valet den 4 mars skulle blåsa liv i de nationalistiska vindarna i hela Europa.

Vi tycker inte att kampen är hopplös, tvärtom, vi är på väg att vinna. V4-alliansen är fortsatt stark, Kroatien är på väg att komma ombord, Österrike har svängt i patriotisk riktning, och i Bayern har CSU skapat motstånd, sade Viktor Orbán rapporterar The Globe and Mail.

Det var under den största folkvandringen i modern tid från Mellanöstern som Ungern valde att följa Schengenöverenskommelsen – och stoppa utomeuropeiska migranter från att passera genom Ungern på väg till slutdestinationerna Tyskland och Sverige. Någonting som gjorde att Viktor Orbán fick utstå skarp kritik från bland annat svenskt håll.

Jag tycker att EU måste och bör, precis som FN-representanter och Europarådet, uttala kritik. Jag reagerar i alla fall väldigt start när man sätter in tårgas mot kvinnor och barn vars enda syfte är att söka asyl, sade socialdemokraten Morgan Johansson, dåvarande migrationsminister hösten 2015, inför ett pressuppbåd enligt TT.

Trots att politiker i andra länder och MSM har valt att demonisera Viktor Orbán så är premiärministern oerhört populär i Ungern. Enligt finska yle NYHETER stöder ungefär 50 procent av det ungerska folket det nationalkonservativa partiet Fidesz – medan konkurrenten Jobbik är det största oppositionspartiet i Ungern.

Inför valet den 8 april visar opinionsundersökningar på att Viktor Orbán har goda chanser till att fortsätta en tredje mandatperiod som Ungerns premiärminister.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar