UPPDATERING 18/10-19: Stort intresse för terrorforskaren Ole Dammegårds höstturné

Av | 27 september, 2019

När Facebook stoppade marknadsföringskampanjen av Ole Dammegårds höstturné i Sverige och Danmark, tvingades turnémanagern Johnny Cash tänka i nya banor för att nå ut med information om föreläsningarna. Istället för traditionella kanaler på sociala medieplattformar som Facebook – har han uppmanat folk på hans mejllistor att sprida information om föreläsningarna till vänner och bekanta.

newsgram | Nynäshamn 27 september 2019

| TURNÉAKTUELL | Ole Dammgårds miniturné i våras blev en sådan stor succé att han bestämde sig för att återigen bege sig ut på vägarna för att föreläsa i Sverige och Danmark. Han kommer besöka åtta orter under oktobermånad. De lokala arrangörsgrupperna har själva fått bestämma tema för respektive föreläsning.

Föreläsningarna går in på vitt skilda frågor som terrordådet på Drottninggatan och mordet på John F. Kennedy – men andlighet finns också på programmet.

Ole Dammegård. Foto: Föreningen Cui Bono

 

Ole Dammegård är känd som en av världens främsta terrorforskare och en populär föredragshållare. Hans claim to fame handlar om att han lyckats avslöja att några kända globala konspirationer och False Flag-events i själva verket varit riggade av underrättelsetjänster. Under sina föreläsningar går han metodiskt igenom olika fallstudier – så kallade case studies – för att åhörarna ska kunna se mönster som gång på gång återkommer.

Många tror säkert att det bara är att hoppa in i bilen och ut på vägarna för att hålla föredrag runt om i Skandinavien. I själva verket är det många lösa trådar att hålla reda på för att allt ska klaffa när föreläsningarna väl äger rum. Johnny Smith har ansvaret som Ole Dammegårds skandinaviska turnémanager. Han håller reda på allt praktiskt, sköter marknadsföring genom olika kanaler, tar hand bokningar. När Facebook satte stopp för Johnny Cash att marknadsföra evenemangen på deras plattform gick han över till att uppmana folk på hans mejlinglistor att sprida ordet om Ole Dammegårds höstturné till vänner och bekanta. Det har gett resultat – nu är samtliga föreläsningar fullbokade.

I den här intervjun berättar Johnny Cash bland annat om hur han lärde känna Ole Dammegård och hur det går med förberedelserna inför den stundande turnén i oktober i Sverige och Danmark.

Hur fick du kontakt med Ole Dammegård?

När jag ”vaknade upp” för ett par år sedan skickade jag ut flera mail för att få kontakt med personer jag lyssnat på och tyckte om. Ole var en de få som svarade och vi blev mailvänner. Sedan bjöd han ner mig till sitt hem i Spanien och vi fick bra kontakt. Jag ordnade ett event i Göteborg med Ole och Judyth Vary Baker (Lee Harvey Osvalds flickvän, som skrivit boken Me and Lee). Meningen var att de skulle vara med på den alternativa bokmässan, som dock blev stoppad, säger Johnny Cash till newsgram.

Han fortsätter.

Vi gjorde istället ett föredrag hemma hos mig. Det blev succé. Sen gjorde vi en minitour med bil i tre orter. I maj provade vi ett nytt koncept med ”Homedelivery”. Vi åkte till 8 orter i Sverige, Norge, Danmark med min husbil och höll föredrag hemma hos folk. Vi har allt med oss – Pa system, ljud, extra stolar och annat som behövs.

 

I Karlstad hade vi dock hyrt lokal av IOGT-NTO, men dagen innan ringde de och sade att styrelsen i Stockholm förbjudit att hyra ut till Ole Dammegård. Motivation: ”Han är en kontroversiell talare.” Samma info gick ut i Radio P4 Värmland: ”Kontroversiell talare har blivit stoppad från att tala i Karlstad.”

Varför beger sig Ole Dammegård ut på en föreläsningsturné i Skandinavien?

För att efterfrågan är så stor. Många är intresserade av vad Ole har kommit fram till under sina 35 år som sanningssökare, författare, journalist. Dessutom är han ansedd som världsledande när det gäller False Flag Operations (terrorism sponsrad av underrättelsetjänster där skulden läggs på någon annan part, reds. anm) med ej riktiga muslimer som pumpas ut i media. Ole påvisar bara fakta. Ingenting annat, säger Johnny Cash.

Hur stort är intresset?

Enormt. Vi har haft slutsålt överallt, säger han.

Vilka problem har du stött på när du har försökt marknadsföra Ole Dammegårds turné på sociala medier?

Hårt motstånd! Är inne på min 7:e Facebooksida nu. Jag skriver inget stötande utan promotar och informerar om våra föredrag och Facebook stänger ner mina sidor. Oles Youtube-kanal med över 11000 prenumeranter stängdes bara ner helt förra året. Vår hemsida blev ”sprängd” i bitar också förra året och det tog 1,5 månad innan den var uppe igen, säger Johnny Cash.

Han tillägger.

Vi blev stoppade nu den 27 Augusti från att prata i en skola i Blunkeflostrand, trots att vi hade visat rektorn vem Ole var. Rektorn hade fått ett telefonsamtal samma dag som gjorde att han ringde oss och sade nej. Han ville inte uppge vem som ringt … .

Hur löser du dessa problem?

På ca 10 minuter. Enkelt. Arrangerar om till vår plan B. En annan klar lokal som vi slussar gästerna till, säger Johnny Cash.

Under oktoberturnén kommer Ole Dammegård bland annat tala om vad som egentligen hände på Drottninggatan, mordet på John F. Kennedy och hur man lär sig att lägga pusselbitarna på rätt plats om man stöter på en konspiration eller ett False Flag-event.

Vilka av dessa frågor kan betraktas som kontroversiella?

Ingen som jag ser det. Om inte opposition tillåts i Sverige så lever vi ju i en diktatur, säger Johnny Cash.

Vilka myntade begreppet konspirationsteori? Varför började begreppet konspirationsteori användas?

Uttrycket myntades av CIA efter mordet på John F. Kennedy, specifikt och uteslutande för att misskreditera personer som sökte efter den riktiga sanningen, förklarar Johnny Cash.

Hur ska man som medborgare förhålla sig till att någon från etablissemanget stämplar något som en konspirationsteori?

Personligen får de kalla mig vad de vill. Det viktigaste för mig är sanningen, inte spekulationer eller annat, säger Johnny Cash.

Vilket genomslag kan Ole Dammegårds föreläsningar få på samhällsdebatten?

Om Ole Dammegård tilläts fri yttrandefrihet i media så säger jag som Hans Holmér ”det skulle skaka Sverige i dess grundvalar”, svarar Johnny Cash.

Av Carl Gram

UPPDATERING 18/10-19: Johnny hälsar att det finns platser på samtliga evenemang framöver från 17/10 till 23/10 så det finns fortfarande möjlighet att lyssna på Ole Dammegårds föredrag även om bokningen kommer i sista stund.

FAKTA: Ole Dammegårds turnéplan i Sverige och Danmark

Torsdag 10 oktober 2019 – Göteborg, Sverige
17.30 The Stockholm truck attack

Lördag 12 oktober 2019 – Falun, Sverige
17.00 Q and A

Söndag 13 oktober 2019 – Stockholm, Sverige
17.30 How to ceep your spirit high

Tisdag 15 oktober 2019 – Sundsvall, Sverige
17.30 The Stockholm truck attack

Torsdag 17 oktober 2019 – Kalmar, Sverige
17.30 Vad hände egentligen på Drottninggatan

Fredag 18 oktober 2019 – Malmö/Lund, Sverige
17.30 Fråga vad ni vill

Söndag 20 oktober 2019 – Skurup, Sverige
17.30 The ultimate dot connector

Tisdag 22 oktober 2019 – Ängelholm, Sverige
How to ceep your spirit high

Onsdag 23 oktober 2019 – Köpenhamn, Danmark
17.30 17.30 Mordet på John F. Kennedy

Bokning och frågor – skicka mejl till: jc@lightonconpiracies.com

Hemsida: www.lightonconspiracies.com

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar