Svensken Max Martins låtar blir musikal i London

Av | 1 augusti, 2018

Låtskrivaren och musikproducenten Max Martin ligger bakom hitlåtar som har framförts av flera av världens mest kända artister. Nu ska några av låtarna bli till en musikal – den har premiär nästa år i London.

(newsgramNynäshamn 1 augusti 2018)

Årets stora nöjesnyhet tycks inte längre vara att ABBA återförenades i studion för att släppa två nyinspelade låtar i höst. Utan att några av den svenske låtskrivaren och musikproducenten Max Martins låtar ska bli en musikal i London som har premiär nästa år rapporterar BBC. Förväntningarna är redan skyhöga.

I dagarna blev det känt att ett produktionsbolag i London söker musikalartister i 30 till 40-årsåldern till en ny musikal som bygger på den kände svenskens låtskatt. Max Martin, 47 år, deltar i det kreativa arbetet. Musikalens handling är skriven av David West Read medan koreografin sköts av Jennifer Weber. Musikaliskt fyrverkeri utlovas.

Svensken Max Martin är den tredje mest framgångsrika låtskrivaren i musikhistorien om man tittar på den amerikanska hitlistans historia. Hittills har han samlat på sig 22 amerikanska hitlåtar. Slagen av Paul McCartney och John Lennon på målsnöret. I skrivande stund vet ingen riktigt vilka låtar som kommer att framföras i musikalen nästa år. Några artister som har haft stora hits med låtar skrivna av Max Martin är Britney Spears, Backstreet Boys, Robyn, Pink och Justin Timberlake.

Kanske någon av deras låtar letar sig in i musikalen?

Piccadilly Circus i West End i London. Nästa år får musikalen, som bygger på Max Martins låtar premiär. Foto: Wikipedia

Max Martin inledde sin karriär med att arbeta med Ace of Base och Robyn på 1990-talet. Sedan dess har listan på artister han har jobbat med blivit litet grann som ett samlingsverk av ”Who’s Who?”. Max Martin är känd för att arbeta i stora låtskrivarteam. Han kan ha skrivit refrängen till en låt som byter plats och blir stommen till bryggan i en annan låt. Ett kreativt kaos.

Nu får Polarprismottagaren Max Martins låtskatt nytt liv – liksom ABBAs låtar redan har fått i musikalen ”Mamma Mia!”.

Av Carl Gram

Lämna ett svar