EM-kvalmatchen i fotboll: Sverige krossade Armenien med 10-0

Av | 13 oktober, 2020

Sveriges U21-herrlandslag i fotboll vann mot Armenien med segersiffrorna 10-0. Nu väntar två avslutande bortamatcher mot Armenien och Italien i november innan det står klart om Sverige når EM nästa år.

newsgram | Nynäshamn den 13 oktober 2020

| BLÅGULT | Fotboll när den är som allra bäst. Ja, så kan Sveriges match mot Armenien i EM-kvalet på tisdagen beskrivas. Sveriges U21-herrar vann nämligen en förkrossande seger mot Armenien med 10-0.

Glada miner när Sveriges U21-herrlandslag i fotboll besegrade Armenien med en tvåsiffrig seger. Foto © Bildbyrån

Italien leder nu Sveriges grupp med 16 poäng medan Sverige ligger på tolv poäng. För att ta sig vidare till EM nästa år måste Sverige vinna sin grupp eller hamna bland de fem bästa tvåorna.
U21-landslaget hade tre målchanser första 15 minuterna. Då fick blågult straff och den tidigare Elfsborg-spelaren Jesper Karlsson, 22, spräckte nollan.

Jag gjorde många mål idag. Jag är ganska säker från straffpunkten så det är inga konstigheter, säger Jesper Karlsson till C More efter matchen.

Han var nöjd med lagkamraternas insats i matchen och samtidigt förvånad över armeniernas genomklappning i andra halvlek.

Det kändes som två olika lag vi möter. I första halvlek står Armenien ändå upp ganska bra men sedan säckar de ihop totalt i andra halvlek. Men det är en bra prestation av oss idag, säger Jesper Karlsson till sajten Svensk fotboll.

Han får beröm av Janne Andersson, förbundskapten för A-laget, som för närvarande är på landslagssamling med A-laget.

Jag såg precis att det stod 3-0. Nu var det två straffar i och för sig. Jesper har vuxit oerhört och var pigg på januari-turnen. Sen får vi se när och om han blir A-landslagsspelare. Men han är självklart intressant för oss, säger Janne Andersson till Aftonbladet.

Kvällens match mot Armenien skulle ha spelats på hemmaplan, men på grund av rese-restriktioner spelades matchen på neutral mark i Polen. U21-herrlandslaget ligger trea i sin grupp och Sverige kommer avsluta EM-kvalet mot Armenien och Italien i november.