This Video Will Get Donald Trump Elected

Av | 4 mars, 2018

Många har ställt sig frågan hur Donald Trump kunde bli USAs president. Här är valvideon som vissa menar tog hem segern för republikanen i presidentvalskampanjen 2016.

[newsgramNynäshamn 4 mars 2018]

Hillary Clinton hade etablissemanget bakom sig – i USA, Sverige och många andra länder – när hon ställde upp som demokraternas presidentkandidat år 2016. Men hennes politiska budskap var föråldrat. Det hörde hemma hos 1968-vänstern. Inte i 2000-talets USA. Efter flera årtionden var det en politik som prövats och förkastats. Tiden var förbi när kvinnor tyckte att fri aborträtt var den viktigaste kvinnofrågan. Eller öppna gränser som lämnar nationers inhemska industrier oskyddade för ojämlik konkurrens från utlandet. Eller det krassa faktum att nyliberal politik berikat den procent av världens befolkning som är allra rikast – globalisterna – medan alla andra har blivit fattigare.

Donald Trumps valvideo förklarar vad han vill åstadkomma som president – medan Stanislav Lunevs bok The Bridge väcker frågetecken om föregångaren Barack Obama. © Twitter/Illustration: Ben Garrison

Det var inte alls meningen att republikanen Donald Trump skulle slå ut Hillary Clinton i presidentvalskampanjen. Han sågs som den mest lättbesegrade republikanen som Hillary Clinton kunde vinna en promenadseger emot. Att Donald Trump blev USAs 45e president beror till stor del på budskapet i den här valvideon som presenterades hösten 2016.

Den sammanfattar Donald Trumps politiska budskap – och vilka han ämnade bekämpa som president för att komma åt en världsomfattande korruption. #DrainTheSwamp började i Saudiarabien för att stänga av pengaflödet till korrumperade politiker över hela världen. När president Donald Trump utfärdade en exekutiv order den 21 december sattes arbetet igång för att komma åt korruptionen i USA. På tur står Asien och kampen mot världsomfattande korruption avslutas i Europa.

Lyssnar du noggrant på budskapet i valvideon kommer du förstå varför Donald Trump blev USAs 45e president – och vad han tänker åstadkomma i presidentämbetet.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar