Trumpkampanjen kräver omräkning i Wisconsin

Av | 5 november, 2020

Uppgifter om misstänkt valfusk i flera valdistrikt i Wisconsin har fått president Donald Trump att reagera. Nu begär hans kampanjorganisation att rösträkningen i delstaten görs om.

newsgram | Nynäshamn den 5 november 2020

| PRESIDENTVALET I USA | Natten mot onsdagen svensk tid när det såg ut som att president Donald Trump hade segern inom räckhåll i presidentvalet i USA började det strömma in rapporter om att demokrater kom till vallokaler med stora postsäckar som innehöll oräknade valsedlar med Biden-röster. Upprörda röster i sociala medier ifrågasätter nu rösträkningsresultaten i det amerikanska presidentvalet.

Enligt ZeroHedge har president Donald Trumps kampanjchef Bill Stepien nu utfärdat ett uttalande som bekräftar att Trumps kampanjorganisation kommer kräva en omräkning av Wisconsin.

Trots galna opinionsmätningar som använts som väljarförtryckstaktik, har striden i Wisconsin varit knivskarp vilket vi hela tiden visste den skulle bli. Det har förekommit rapporter om oegentligheter i flera valdistrikt i Wisconsin som väcker allvarliga tvivel om giltigheten av resultaten, säger Bill Stepien

Han tillägger.

Presidenten kan mycket väl begära omräkning och vi kommer omedelbart göra det.

En Twitteranvändare avslöjade flera fall av misstänkt valfusk runtom i USA innan kontot raderades av mikrobloggen. I ett inlägg skrev Twitteranvändaren att 100,000 valsedlar med Biden-röster dumpades mitt under pågående rösträkning i vallokaler och kan ha bidragit till att Joe Biden tog ledningen i Wisconsin.

Misstänkt valfusk i Wisconsin. Skärmbild: INDIARIGHTNOWNEWS.COM

I ett annat inlägg som har raderats visar Twitteranvändaren en graf som indikerar att ett stort antal Biden-röster injicerats i rösträkningen i delstaterna Michigan och Wisconsin. En annan Twitteranvändare hann ta en skärmdump innan kontot försvann från Twitter.

Ett fall av misstänkt valfusk vid rösträkningen i ett valdistrikt i Michigan har uppmärksammats under onsdagen. Valförrättaren Sheryl Guys kontor har granskat resultaten på nytt för att finna eventuella felaktigheter.

I eftermiddag (amerikansk tid, reds. anm.) förväntar vi oss att ha ett klart svar och en tydlig handlingsplan för alla problem. Fram till dess ber vi alla intresserade att ha tålamod medan vi går till botten med detta, sa Sheryl Guy.

De tidiga prognoserna visade att Joe Biden fått 62,5 procent av över 12,000 röster jämfört med Trumps 36,3 procent, uppger The Epoch Times. Triston Cole (republikansk majoritetsledare i Michigans representanthus, reds. anm.) uppgav för en lokal radiostation att rösträkningsresultaten verkar misstänkta.

Inte en chans att vi har gått från 62 procent Trump i 2016 till det omvända den här gången, sa han.

I Michigan har president Donald Trumps kampanjorganisation inlämnat en stämning för att omedelbart försöka stoppa rösträkningen av valsedlar. I North Carolina har man stoppat rösträkningen till den 12 november i ett läge då president Donald Trump har en betryggande ledning över demokraternas presidentkandidat Joe Biden.

 

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar